Bloggen i upplysningens tjänst – ge fan i att gilla nazistsidor, tack

Ni vet, ibland vill jag använda min blogg lite som en upplysningstjänst. För en sak har jag lärt mig: alla har inte samma kunskap om exempelvis rasistiska och nazistiska rörelser och hemsidor. Det är därför jag flera gånger bloggat om hatsajten Exponerat: för att alla ska veta vad det är. Vill man fortfarande dela, vill man fortfarande använda dyngan som källa så fine. Men man ska veta vad det är.

Nu har jag uppmärksammat en grupp på Facebook som gör mig… tja, deprimerad. Den riktigt svämmar över av rasism, ofta grov, och felaktiga uppgifter. Att jag dessutom har två fb-vänner som GILLAR detta ger mig huvudvärk. Och jag är inte den enda som har vänner som tryckt på tumme upp just när det gäller det här:

första

Jag menar seriööööst, nog anar man redan här vad det är för typ av sida? No? Jo, det gör man nog. Men det finns alldeles för många som tror att det är sanning det som står: att det behövs skydd av Sverige. Att vi blir ockuperade. Av muslimer.

Och jag blir så trött att det är så många som köper den rasistiska mytbildningen. Är alla muslimer snälla? Nej. Är alla muslimer onda? Nej. Består begreppet “muslimer” av miljontals individer som alla är olika? Ja. Finns det muslimer som äter griskött? Jupp. Finns det muslimer som tycker att stening är en bra straffmetod? Tyvärr. Min poäng är detta: ALLA MUSLIMER ÄR INTE LIKADANA.

Jag förstår ärligt talat inte hur man så blint kan tro på att alla muslimer tycker och tänker och gör och vill exakt likadant. Det enda jag kan komma på som förklaring är att antingen så 1. Man vet inte bättre. Man är inte insatt, man har ingen information, man har aldrig någonsin träffat en muslim, man har aldrig läst en bok, man har inte kunskap – etc.

Eller 2. Man är rasist.

Oavsett 1 eller 2 så är jag säker på att man kan förändras, lära om. Hade jag inte trott det så hade jag aldrig orkat leva i den här världen. Tror jag att jag kommer förändra nåns syn på islam genom det här inlägget? Kanske. Vem vet? Men det primära syftet är ändå att få folk att tänka efter ett par gånger innan man gillar saker på internet.

Ska vi fortsätta kolla vad den där gruppen är för något? Ok, då kan vi kanske ta upp vad de använder för källor och vad de gör reklam för:

nordfront 1

Nordfront ja. Det är Svenska Motståndsrörelsens hemsida. Jo ni vet, de som kastade glasflaskor på folk i Kärrtorp. Nazisterna. Men det kanske bara var ett misstag att sidan länkat dit? Nä:

nordfront 2

Jösses. Och för att vi verkligen inte ska tvivla på var administratör/ernas sympatier ligger så länkas även Svenskarnas Parti. Även de nazister.

svenskarnas parti

Nu har vi ju åsiktsfrihet i Sverige så okej, vill man gilla en sida som regelbundet och ofta länkar till nazistiska rörelser så FÅR man. Men det kanske inte är så jävla fräscht va? Det kanske inte är så himla gött om era vänner upptäckte att ni är så toleranta mot nazism. Det kanske inte känns HELT bra i maggropen ändå, att tycka att det här är okej?

Jag hoppas verkligen att någon tänker om. Och när jag ändå har er uppmärksamhet: gå gärna in och anmäl sidan på Facebook. De tycker inte hittills att den är något problem, men många bäckar små…

(En liten parentes så här i slutet. Gissa vad den troligtvis ALLRA vanligaste kommentaren är i gruppen? “SD 2014”. Mm……..)