Låt Ali stanna!

Idag kan man på flera ställen läsa om Ali, en femtonårig pojke som flytt till Sverige via Italien. I Italien blev han misshandlad av gränspolisen och utsatt för våldtäkt i ett flyktingläger. Jag har full förståelse för att han inte vill tillbaka. Historien är dock mer upprörande än så, då Ali just nu ligger inlagd på BUP. Han har flertalet gånger försökt ta sitt liv och vid ett tillfälle har han sytt ihop sin egen mun. Nu ska han utvisas.

Migrationsverket vill göra en ny prövning, svensk gränspolis säger nej. Min helhjärtade uppfattning är att ibland måste man se bortom regler och se människan istället. Det är en uppfattning jag känner gäller alldeles särskilt mycket när det gäller ett barn. Ett barn! Och de som inte delar den uppfattningen tror jag lider av empatibrist. Den dagen lagstiftning och regler går ut över människoliv, det är den dag man måste inse att lagstiftningen och reglerna måste ändras på.

Jag skiter fullständigt i “de följer bara reglerna” i ett sådant här fall. Naivt och korkat, kommer säkert vissa säga. Det gör mig ingenting, för jag tror på att slåss för människors liv. Ett liv är alltid mer värt än regler.

3 thoughts on “Låt Ali stanna!

  1. Så här säger Migrationsverket själva

    “Migrationsverket har den 3 januari 2012, efter det ålderssamtal som genomförts med dig, bedömt att det är uppenbart att den av dig påstådda uppgiften om ålder inte gjorts sannolik, utan att du uppfattas som betydligt äldre än vad du uppgett.”

  2. Svenskhatarns nya skriftspråk och intellektuella referensram. “Så för att d finns reklam är d ok att sprida lögnmaskinen AP oinbjudet?”

    Motbjudande utanpå, lika illa på insidan.

Comments are closed.