Vapenvurmaren Anny? – eller “Tillåt mig asgarva”

Häromdagen twittrade jag en fyra år gammal bild på mig, där jag sitter med min kompis älgstudsare. Om jag gjorde det för att provocera? Självfallet. Någon försökte få mig till att vara en vapenälskande extremist och jag tyckte bilden var lite rolig. Kanske mest för att det tydligt syns att jag inte har en aning om hur man ens håller i ett gevär. (Visst räknas det som gevär va?)

Men, som de som känner mig vet, så har jag aldrig använt något annat vapen än pennan. Jag skulle aldrig kunna heller, av den enkla anledningen att jag är pacifist och tycker att våld mot andra är förbannat onödigt och dumt. Dock kan jag inte ta avstånd från vapen. För hur skulle jag kunna? För det första kan väl nästan allt användas som vapen? För det andra så används vapen till saker som jag gillar också. Typ älgjakt. Och vad jag vet är det jättesvårt att strypa ihjäl älgar. (Och nu blev jag sugen på älglasagne… mmm…)

Nåväl, det är liksom inga konstigheter vare sig med bilden eller med min inställning till vapen. Att försöka utmåla mig som en vapenvurmande galning är bara till för att… jag vet faktiskt inte? Är det för att de ska kunna klappa varandra på ryggen och skratta åt mig? Är det för att försöka övertyga någon annan om att jag är farlig (jättefarlig grrr…) eller är även det här med slutmålet att tysta mig? Nja, jag gissar på det första alternativet faktiskt. Kommentarerna på inlägget är dock helt uppenbart till för att bryta ner mig. Hur har man valt att kommentera inlägget: med argument och rimlighet? Näää… nästan uteslutande har man valt att rikta in sig på mitt utseende. Ja, för jag är ju kvinna och det som gör ondast är ju när någon kallar mig tjock. Tydligen.

fettofläskfialolnyckelbensmulor

Jaha, buhu jag är tjock på bilden. Grattis kommentatörer, ni aspirerar alla till titeln Captain Obvious!

Det hela fortsatte i ungefär samma stil på Twitter igår, där flera kände sig nödgade att berätta hur tjock jag är på bilden. Suck. Jag har också ögon, ni VET det va? För att inte tala om att… tja… det är jag på bilden. Jag om någon kan intyga att jag var ordentligt fet. Idag är jag bara halvfet. Eller ja, kanske tre fjärdedelars fet…

Aja, saken är att jag inte förstår vad ni hoppas få ut av era kommentarer. Ska jag bryta ihop för att ni inte tycker att jag är attraktiv? Varför skulle jag vilja vara attraktiv i era ögon..? Men jo, jag får väl kanske lära mig att som kvinna ska jag fullkomligt kollapsa av bedrövelse om en man finner mig oattraktiv. (Nä, nä det tänker jag verkligen inte göra).

Men, det är inte bara att jag är tjock som de goda kommentatörerna tyckte att de skulle skriva om. Nej, de gav sig också in på det spännande området som jag vill kalla “Mitt Sexliv”. Fast det är tydligen inte så mitt, för tydligen vet de mer om det än vad jag gör. Ehm… ja… jag vet inte riktigt om det är så, men de är åtminstone bra på att låtsas att de har någon som helst insyn i det!

130kgvänsterkvinnor

Fräscht.

Vill också påminna alla om att det här är typ samma skara män som annars skriker sig blå i ansiktet för att “de ska skydda kvinnorna från de hemska muslimerna och deras hemska kvinnosyn”. Host host. Ja, jag föredrar verkligen den här kvinnosynen, där en kvinna som säger något de inte håller med om får liksom tåla att bli kallad såväl ful, fet och vidrig. Där en avvikande åsikt är så provocerande att det inte längre finns några gränser för vad som känns anständigt. Där en åsikt som skiljer sig från ens egna tydligen är så hemsk och farlig att man måste kämpa för att tysta den.

Yttrandefrihetens kämpar? Svenska kvinnors beskyddare?
Tillåt mig asgarva.

21 thoughts on “Vapenvurmaren Anny? – eller “Tillåt mig asgarva”

 1. Önskar jag hade din vassa talang med pennan! Snacka om att kunna använda vapnet till fullo! Heja Anny – kvinna uti minsta cell!

 2. HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA! Dom där kommentarerna fick mig att skratta så jag har ont i magen nu, jag har nog underskattat folks humor, men du är och andra sidan ett tacksamt mål 🙂 En fet/ful rabiat feminist som hatar Sverige men som älskar vilda negrer och vapen. LOL

  • Ja, visst är det roligt med folk som har dålig fantasi och som inte vågar bemöta sina meningsmotståndare med sakargument utan istället väljer personangrepp?

   (Ja, alltså om man med “roligt” egentligen menar “tragiskt”.)

 3. Kommentaren “SD 2014” är så himla random men ändå inte. Ska SD förbjuda dig från att posera med vapen? Förbjuda kvinnor från att ha vapen kanske? Eller från att ha vilken kroppsform de vill? Eller från att finnas öht?

 4. Ok, alla läsare på bloggen som också läser kommentarer. Ska vi starta ett litet projekt? Om det finns två välformulerade kommentarer av typen “du är ful” eller “håll käften jävla fitta” ser vi till att det finns åtminstone tre som är vänliga, eller neutrala och sakliga.

  Vi som håller med den förträffliga skribenten uttrycker uppskattning, eller bidrar till analysen med egna resonemang. Ni som har andra åsikter men tycker att de ovan citerade herrarnas retorik var en dålig idé redan i mellanstadiet skriver kritiska men sakliga kommentarer om vad det i era ögon är som brister i Annys och andras analys av världen?

  Kanske kan vi på så sätt åstadkomma en lite mer rättvisande bild av världen och en något mer konstruktiv debatt?

  (och ja, det är lika illa att kritisera Pär Ströms utseende. Som allt annat går det both ways).

  • Bra skrivet, Hanna! Jag förstår mig inte riktigt på människor som finner det nödvändigt att skriva såna kommentarer som Anny får på Twitter. Om man inte har nåt konstruktivt att komma med, varför ens orka kommentera?

 5. De förlorar och du vinner för varje äcklig kommentar de skriver. Inte för att det är en hemlighet att man inte röstar på SD pga intelligens, men det blir liksom extra tydligt. Fortsätt med det du gör, du är en stor inspirationskälla för många!

 6. Jag observerar att det bara är män som skrivit. Vilka jävla stolpskott! Herregud har människan inget liv längre…eller någon form av vett. För jag gissar att dessa män är i vuxen ålder och inga små busiga trettonåringar. Du är stark som orkar stå emot allt det här. Tycker jag läser ofta att du fått ta emot kommentarer som är under all kritik 🙁 Stå på dig!

  • Jag är rätt tjockhudad, så det ska till mycket för att det ska bita på mig. Blir mest irriterad och arg för tanken bakom kommentarerna är så helt igenom elak.

 7. Anny din fantastiska människa! Jag sitter här och bara gapar över vilken skit du får ta emot bara för att du är smart, självtänkande, drivande, målmedveten, underbar, bra på att argumentera och orädd att framföra dina åsikter. Snygg är du också (som om det någonsin hör till saken suck). HURRA FÖR DIG ANNY! Jag blir mörkrädd av de människor som gömmer sig bakom kommentarerna och att det ens existerar bevisar bara gång på gång att är det något som världen behöver så är det fler helt fantastiska kvinnor som du!

  • Men du… nu blir jag ju alldeles rörd! Tack så otroligt mycket för dina fina ord, det var ungefär exakt vad jag behövde läsa just nu.

   Världens största kram skulle jag vilja ge dig just nu! <3

Comments are closed.