Nämen, vill du inte ligga med mig? Oj, då ska jag genast hålla tyst – eller “Rövhattar!”

Det verkar som att folk (män) som ogillar mig är periodare. Kan vara helt lugnt som helst i flera veckor, frid och fröjd. Så helt plötsligt kommer nån (man) på att “Fan, den där jävla Anny alltså. Jag må skriva nåt som sätter henne på plats!”. Och sen skriver de något om mitt utseende.

Ja, det är liksom alltid just mitt utseende de ger sig på. Att jag är tjock eller ful. Att ingen vill ligga med mig. Jag reagerar alltid på dessa små meddelanden med att lägga mig i fosterställning och gråta blod. “Buhu, den där anonyme näthataren säger att ingen tycker att jag är snygg! Jag ska aldrig yttra en åsikt ever again!”. Fast nej, det gör jag förstås inte. För, konstigt som det må vara, så bryr jag mig föga om deras åsikter om mitt yttre. För det första så visar de tydligt på en gång att de inte har några argument till att tycka illa om mig. Nej, “Du är ful” är inget giltigt argument. För det andra så får jag visst ligga och det finns visst (rätt många *blygsamt skryt*) som tycker att jag är snygg så de ljuger dessutom. För det tredje så är de uppenbarligen rövhattar och vem bryr sig om vad rövhattar tycker?

kommentarbloggenbläbläblä

Men. Och nu kommer ett stort men. Jag blir förbannad ändå. För jag vet att de lika gärna kan rikta sitt hat mot någon som tar åt sig. Någon som blir ledsen. Det är ju deras mål! Jag kan faktiskt inte förstå det, det där drivet att vara så elak man bara kan. Och varför? För att någon har en annan åsikt. Det gör mig också förbannad för det är så uppenbart ett försök att få mig att hålla tyst. Ett sätt att försöka beröva mig rätten till en åsikt och rätten till att yttra den. Men vet ni vad, ni ynkliga små män (Jo, ni ÄR både ynkliga och män): Mig tystar man inte så lätt.

SC20130311-232538-1

Till sist vill jag säga en sak till alla underbara, fantastiska kvinnor där ute med en egen åsikt som de inte räds för att yttra (Ja, av ALLA olika politiska riktningar): Kämpa på. Skit i rövhattarna. Och stötta varandra, för man kan ha olika åsikter men ändå vakta varandras ryggar. Och om vi gör det – då kommer iallafall vissa näthatare få stoppa svansen mellan benen och dra tillbaka till de mörka vrår de hör hemma i. (Eller än mer önskvärt: Växa upp, bli som folk och istället för näthat formulera vettiga åsikter och motargument).

14 thoughts on “Nämen, vill du inte ligga med mig? Oj, då ska jag genast hålla tyst – eller “Rövhattar!”

 1. Tycker faktiskt du får ta till dig lite själv. Du sitter hela dagarna och twittar en massa om hur SD är low life , exem osv. Detta gör du för att trigga igång motståndarna. Naturligtvis får du sådana svar tillbaka av folk som inte kan behärska sig. Du borde ägna dig åt konstruktiv kritik av SD för att få någon debatt om det nu är det du vill ha?

  • Jag har inte skrivit att SD är eksem, det jag skrev var: “Sverigedemokraterna är alltså rosa och flyter liksom precis på ytan. Typ som eksem. #twittercensus13” och syftade då på Twittercensus-kartan. Och faktiskt tycker jag det är lite talande, då så otroligt många SD-anhängare guppar på i utkanten av Twitter och bara tycks vara till för att irritera och driva folk till vansinne.

   Säkerligen har jag också nämnt SD-anhängare och low life i samma mening. Beter man sig som ett low life, så är man ett low life.

   Sen säger det rätt mycket att du tycker att det är okej att jag får utstå hån angående mitt yttre om jag uttrycker en åsikt om SD. Självfallet skriver jag inte saker för att jag längtar efter att få hånfulla svar om mitt yttre, eller för den delen de hot jag har fått ta emot.

  • Naturligtvis är det inte ok med påhopp om hur man ser ut. Det har jag aldrig försvarat. Tycker bara att man kan hålla en anständig ton till vad man räknar som motståndare.

 2. Detta är ett typexempel på hur du försöker att trigga igång något! “Visste ni att jag får skylla mig själv när jag får tweets/kommentarer om hur ful och vidrig och äcklig jag är? :))))

 3. Har inte läst dig på twitter så kan inte uttala mig om det. Jag har dock läst din blogg och här tycker jag att du alltid håller en vettig nivå. Det är ju ALDRIG okej med sådana påhopp så jag förstår absolut inte varför man väljer att idiotförklara sig själv genom att sjunka till den nivån. Bra att du inte tar åt dig!

 4. Det är alltid män som säger sådana saker, alltid män som sedan försvarar sådana saker, alltid män som tycker att en får skylla sig själv.
  Ja, jag säger det: Jävla män, skit ner er.
  Stå på dig Anny, skriv va fan du vill och känner!

 5. När jag läser såna kommentarer som du och alltför många (kvinnor) får tappar jag tron på mänskligheten en aning. Varför inte argumentera mot er istället? Antagligen känner de inombords att ni har rätt i det ni säger.

  • Ja, jag tror det jag också. Eller så är de bara lata. Eller, rentutav tror att det faktiskt fungerar att tysta oss. Säkert funkar det ju på vissa?

Comments are closed.