27 thoughts on “Det här blir ett väldigt kort inlägg – eller “BITCH PLEASE!”

 1. Åter igen, anny, vi män reagerar väldigt ofta på de svepande generaliseringar och inkorrekta kopplingar som ni feminister gör, och istället för att blicka inåt och inse att ni kanske inte alltid uttrycker er på ett sunt sätt så buntar ni ihop all kritik ni får under en och samma etikett: “sexism”.

  Funderar ni någonsin ibland kring att det kanske är artikeln i sig som vi män kritiserar, och inte problemet som artikeln försöker belysa?

  Ni feminister gör alltid de värsta tänkbara tolkningar ur den kritik som ni får, och väldigt, väldigt ofta anklagar ni obefogat män för att vara sexistiska trots att det väldigt ofta rör sig om en feltolkning från er sida.

  Ta därför ett steg tillbaka, andas, och fundera på om det kanske är så att män rent generellt är ganska snälla varelser trots allt. Du kommer nog må mycket bättre av det.

  • Tack för att du berättar för mig hur jag ska leva mitt liv. Jag behöver verkligen att en man gör det! Eller åh, vänta nu… det händer hela tiden.

   Du får tycka vad du vill. Precis på samma sätt får jag tycka vad jag vill. Bra så.

   • Så du är helt ovillig till att ta till dig kritik bara för att det kommer från en man, trots att du själv i dina inlägg berättar hur män ska känna inför vad du belyser?

    Du verkar inte sund.

   • Vad mer … är negerboll rasistiskt?
    Sluta generalisera så kanske ni feminister får mer gehör ä

    • Negerboll är inte rasistiskt, men är ett rasistiskt laddat ord. Gött förresten om du nu ska bevisa att sexism och rasism alltid går hand i hand. 🙂

   • Ordet negerboll är endast respektlöst mot svarta och jag själv säger inte det alls. Jag är så långt ifrån att hata kvinnor och vara rasistisk att jag faktiskt skrattar just nu.
    Du placerar mig i ett fack som kvinnohatare och därefter måste jag argumentera om huruvida jag är det eller ej. Det är löjligt. Sluta bara ta illa upp av ett skämt. Alla män är inte kvinnohatare eller sexister bara för att du har tror det.

    • Jag har aldrig påstått att alla män är det. Men män som försvarar sexistiska skämt är nog en smula sexistiska ändå. Även om de sällan vill/kan erkänna det för sig själva.

 2. Lustigt att anny enbart besvarar de mest korkade inläggen som skrivs av P12:or, och avfärdar de mer rationella invändningarna hon får.

  Finns det någon feminist därute som faktiskt vågar svara på mer djupgående frågor, eller är ni alla som anny?

  I egenskap av man är jag villig att hjälpa positiv förändring, men inte så länge man inte får några vettiga svar.

   • Du ignorerar ungefär 50% av inläggen.

    Mina frågor lyder fortfarande:
    – Varför är det en mansfråga att en liten grupp män skriver sexistiska skämt (som kanske eller kanske inte är motiverad av riktig sexism)?
    – Varför är det en mansfråga att majoriteten av våldtäktsmän råkar vara män? Varför är detta inte applicerbart på andra demografier som har en negativ effekt på samhället i någon bemärkelse?
    – Vad förlorar man på att bekämpa våld och våldtäkt ur ett könsneutralt perspektiv?

    • Det är en mansfråga på grund av att det här inte är någon enstaka, isolerad händelse utan speglar sig i resten av samhället också.

     Visst, man skulle kunna behandla frågan könsneutralt. Och förlora stora viktiga aspekter. Det finns gott om forskning som visat på att män och kvinnor inte våldtar på samma sätt och inte av samma anledningar. De drivs helt enkelt inte av samma mekanismer. Det skulle gå helt förlorat om man slog ihop det till en enda fråga.

   • Okej.

    1 – Vad exakt är det du menar som speglar sig i resten av samhället? Exakt vad är det som är en “mansfråga”? Vill du definiera vad denna “mansfråga” är?

    2 – Vilken forskning tyder på att män och kvinnor våldtar olika? Vad är det för mekanismer?

    3 – Vad är det som går förlorat om man har en könsneutral lagstiftning? Vad blir den påtagliga skillnaden?

  • Loger, du går på en linje som jag som man inte kan känna igen alls. “Svepande generaliseringar av män”. Jag är man, jag blir inte rädd eller känner mig kränkt för att någon skriver att mäns våld mot kvinnor är en mansfråga. Ursäkta mig, vems fråga skulle det annars vara? Du våldtar inte, jag våldtar inte och jag känner mig inte automatiskt skyldig bara för att Anny skriver att det är en mansfråga, däremot känner jag att det är ett ansvar att som man också jobba för att våldet mot kvinnor ska upphöra. Ursäkta, men det är löjligt att tro att någon kategoriserar alla män som våldtäktsmän bara för att ett problem luftas. Men även du har väl till exempel hört talas om alla de gruppvåldtäkter som begåtts på sistone. Det är ju ett PROBLEM att kvinnor så ofta råkar ut för våldtäkter. Det är ett problem med bilder som understödjer bilden av att kränkningar av kvinnor är ok.

   Varför bli så provocerad? Alla är inte lika smarta som du, alla ser inte skillnaden och det finns de, tro det eller ej, som köper det där budskapet att man kan förnedra kvinnor.

   Jag tycker tvärt emot dig att fler män ska protestera på samma sätt som Anny har gjort i sina bloggposter här. För mig känns det som ett ansvar med tanke på mina barn.

   Hälsningar Nils Pettersson

   • Det handlar inte om att känna sig kränkt. Det handlar om att kunna backa upp sina påståenden med fakta – vilket feminister till stor grad aldrig verkar vilja göra. Om en person vill påstå att våld är en mansfråga so måste man också motivera detta. Detsamma gäller lösa påståenden om “kvinnohat”. Man måste förklara vad man menar, annars är argumentet värdelöst.

 3. Du såg bilderna och blev jävligt illa berörd, det kan jag förstå! Jag har bevittnat den här internetkulturen ett tag. Så som jag tolkat den (min högst ovetenskapliga allmänna känsla från att ha browsat 4chan osv) så försöker vissa av personerna i den vara så politiskt inkorrekt vulgära och stötande som möjligt, där humorn inte är sådana här bilder i sig, utan snarare folks upprörda reaktion när de lyckats med sina trollningar.

 4. Jag vet att det antagligen kommer ta ett tag innan det här blir publicerat pga moderering men Anny du är definitivt en ny idol för mig, älskar sättet du skriver.

  • Tack! Det värmer så ofantligt mycket. Känns som jag drunknat i en flod med kränkta män, men värt det så länge jag får kommentarer som din. Så från mitt hjärta: Tack! <3

 5. Här finns lite färsk statistik kring våld mot kvinnor. Jag tycker sifforna talar för sig själva(källa: http://www.kvinnojouren.se/statistik):

  Anmälningarna om misshandel mot kvinnor och sexualbrott ökar varje år. Brottsförebyggande Rådet (Brå) har konstaterat att ökningen delvis beror på en ökad anmälningsbenägenhet, men också på en faktisk ökning under de senaste åren.
  Här följer utdrag ur Brås statistik för 2011. 2010 års siffra anges inom parantes.

  Misshandel mot kvinnor
  Anmälningarna av misshandel mot kvinnor har ökat med ca 30 % de senaste tio åren.

  År 2011 gjordes 27 972 (27 312, 2010) anmälningar av misshandel mot kvinnor över 18 år. 85 % av de misstänkta personerna är män.

  I 60 % (50 %, 2010) av fallen är den misstänkta och offret i en nära relation. Mörkertalen är dock stora – Brå uppskattar att endast vart femte sådant fall anmäls till polisen. Endast i 25 % av fallen är offret obekant med gärningsmannen.

  Dessa siffror kan jämföras med misshandel mot män över 18 år, där 42 433 (41 317, 2010) fall anmäldes 2011. I var tredje fall var den misstänkte bekant med offret, och i endast 8 % (7 %, 2010) av fallen hade offret och den misstänkte en nära relation.

  Män drabbas alltså i högre utsträckning av så kallat gatuvåld, än av våld i nära relationer. Män utgör 88 % av de som misstänks för misshandel mot män över 18 år.

  Misshandel mot tjejer
  Är 2011 gjordes 2 633 (2 910, 2010) anmälningar om misshandel mot flicka 15-17 år. I tre av fyra fall var den misstänkte bekant eller närstående till offret, att jämföra med drygt varannat fall för pojkar i samma ålder.

  Grov kvinnofridskränkning
  Denna brottsrubricering inkluderar flera brott såsom misshandel, ofredande, hemfridsbrott. Under 2011 anmäldes 2 471 (2 501, 2010) fall av grov kvinnofridskränkning.

  Sexualbrott
  Till sexualbrott räknas bland annat sexuellt ofredande, sexuellt tvång och våldtäkt. År 2011 polisanmäldes 17 077 (17 167, 2010) sexualbrott. 6 532 (5 960, 2010) var våldtäkt eller grov våldtäkt. I 2 260 (1 826, 2010) av dessa fall var den utsatta under 15 år.

  Av de personer över 18 år som anmälde att de utsatts för våldtäkt var 97 % kvinnor (3 415 st). Fem av sex av de fullbordade våldtäkterna som anmäldes skedde inomhus.

  År 2011 anmäldes 708 (795, 2010) fall av våldtäkt mot tjej15-17 år.

  Av de personer som misstänktes för våldtäkt var 98 % män.

  Under de senaste åren har antalet polisanmälda våldtäkter ökat. Detta kan till stor del förklaras av en lagändring som trädde i kraft den 1 april 2005. Lagändringen innebär att vissa gärningar som tidigare rubricerades som sexuellt utnyttjande, nu bedöms som våldtäkt. trots att anmälningsfrekvensen har ökat räknar Brottsförebyggande rådet med att så lite som 10-20 procent av alla sexualbrott i Sverige polisanmäls.

  På ett globalt plan utsätts en femtedel av alla världens kvinnor för våldtäkt eller våldtäktsförsök under sin livstid

  • Jättefint, men du besvarar inte något av de argument och påståenden som anny har kastat ur sig.

   • Kastat ur sig? Jag tycker inte att hon kastar ur sig några “svepande generaliseringar och inkorrekta kopplingar”. Hon skriver om en problematik på ett tänkvärt sätt – vilket är långt ifrån att “alla män är våldtäktsmän”. Hur ska vi kunna diskutera frågan om kvinnomisshandel och våldtäkt av kvinnor om så många män tar illa upp och tror att det alltid handlar om alla män? Då kommer vi ju aldrig vidare.

    Jag säger inte att du är det, men allmänt tycker jag inte att de här männen som alltid kommer med invändningar som att hela manssläktet anklagas så snart det här frågan ventileras, får tagga ner lite och se det för vad det är.

    Jag tycker att vi män som inte misshandlar eller våldtar också kan delta i den här diskussionen. Vi har också ett ansvar – ett ansvar mot våra barn, våra döttrar och mot oss själva. Det är fan i mig inte enbart en feministfråga, det är en mansfråga, en fråga för alla föräldrar och i synnerhet för de som har döttrar, det är en fråga om jämlikhet, det är en fråga om respekt.

    Om någon tycker de där bilderna är ok får de väl göra det. Men jag tycker inte att de där bilderna är ok därför att de bidrar till en kvinnobild som här helt sjuk. Oavsett om det är humor eller inte.

    Jag, Anny eller eller vem som helst har rätt att skriva en sådan här artikel och tycka och tänka om problematiken. Den som känner sig anklagad får väl rannsaka sina egna fördomar eller uppsöka psykolog.

    Så istället för att påstå att hela manssläktet är anklagat kan ni komma med motargument: varför är de här bilderna ok?

    Jag är helt säker på att sådana här bilder kommer att fortsätta publiceras oavsett diskussionen. Och just därför måsta man fortsätta att diskutera. Så ge mig ett enda sakligt skäl till att det är ok med bilder som de som Anny refererar till. Berätta om hur du skulle känna om det var din dotter på bilden eller om din dotter blev matat med den här skiten? Eller tycker du att det skulle vara ok att dina söner färgas av budskapet? Att de får bilden av att kvinnor är mäns egendom?

    skrivet i all hast/Nils Pettersson

Comments are closed.