Öppet brev till Petter Axell på baws.se – eller “Sexism är inte roligt”

Hej Petter Axell, redaktör på sajten “Baws” och enligt dig själv “mästerskribent” och “bra kille”. Jag har läst din text “25 saker kvinnor kan bättre än män” och jag har lite åsikter. Jag hyser inte alltför stora förhoppningar att ni kommer godkänna min kommentar som jag lämnat på er sida, så jag tar det via bloggen också. Det är trots allt rätt många som läser den.

För det första vill jag ställa en fråga till dig, Petter. Hur känns det att du aktivt ser till att våldtäktskulturen i Sverige lever och frodas? För exakt det är vad du gör när du i din text påstår att en kvinnas nej egentligen betyder ja. Det måste du väl förstå, att en kvinnas nej är exakt lika mycket ett nej som om en man skulle säga det. Men genom att hävda att det inte är så, så liksom röjer du vägen för män som tafsar, män som trakasserar och män som våldtar. Nej nej, jag säger inte att du ensam är ansvarig – men  du är en pusselbit i det hela. Det är trots allt en hel del som läser vad du skriver också, sist jag kollade hade din text över 300 gilla. Det innebär att det kanske är minst 300 som läst och tänker “Amen shit, så är det ju, en kvinnas nej är verkligen inget värt.”

Hur känns det att bekräfta andras sexism och säga “Det är okej, vi är fler som är som du. Läs vad jag skriver och känn dig trygg”? För jo, det är exakt det du gör när du påstår att kvinnor blir uppassade hela sina liv. Jag undrar på vilket sätt vi blir uppassade egentligen? Är det möjligtvis när vi får lägre lön? Eller är det kanske när vi sliter ut våra kroppar i vård- och omsorgsyrken? När vi tar större ansvar för familj och hem? Eller är det kanske när vi inte vågar gå ute på kvällar och nätter, för att vi är rädda för våldtäkt?

En till fråga till dig, Petter: jag är jättedålig på att hålla ordning. Jag hatar att vika saker, mina kläder ligger typ i en stor hög i garderoben. Jag skiter fullständigt i hur soffkuddarna ligger, mest tycker jag de är i vägen. Det är typ min pojkvän som tycker om dem så därför får de vara kvar. Dessutom är jag inte särskilt förtjust i att städa, jag är rätt kass på att matcha grejer och jag hatar att prata i telefon. Är jag ingen riktig kvinna då, tycker du?

För att fortsätta: varför tycker du att män i tights förtjänar stryk? Varför vill du slå män som klär sig i tights? Varför uppmanar du indirekt i din text att andra ska ge sig på män i tights?

Du har också ett rent faktafel i din lilla kaskadspya av sexism och kvinnofientlighet. Du påstår att kvinnor inte kan köra bil, men det konstiga är ju att kvinnor är mycket säkrare bilförare än män. Eller du kanske inte tänker köra bil = köra säkert? Du kanske tycker att köra säkert är lite trist och hellre utsätter andra för fara genom att köra för fort och visa dig lite häftig på vägarna? Jag vet ärligt talat inte, för jag har ingen aning om du har körkort ens.

Det värsta är nog att du försöker förklä din text i nåt slags försök till… jag vet inte, feministisk framtoning? Jag fattar att du nog försöker vara rolig och egentligen inte tror på vad du skriver. Eller ja, jag HOPPAS INNERLIGT att du inte tror på vad du själv skriver. Men det är faktiskt inte kul. Det är 2013, sexism är förbaskat uttjatat och faktiskt riktigt tråkigt. Jag hoppas att du gör lite bättre ifrån dig nästa gång, för det kanske finns någon del i din som har humor. Släpp fram den delen istället Petter, och stäng in sexismen i något mörkt skrymsle av din hjärna – och släng bort nyckeln.

Jag hoppas att du läser det här och tänker till lite. Jag hoppas att de som tryckt gilla läser det här och tänker till lite. Jag hoppas att såna här texter, som du Petter har skrivit, snart kommer vara ett minne blott. Jag är less som fan på att bli betraktad som mindre värd bara för att jag råkar ha en fitta och inte en kuk. Jag är inte mindre värd än du. Ingens värde borde sitta i könet, men så länge män som du skriver texter som den du har skrivit, kommer det fortsätta vara så.

En sista fråga till dig: har du en syster Petter? En mamma? En flickvän? En kvinnlig kompis? Är det verkligen så där du tänker om dom..?

Ps. Jag kan intyga dig om att tjejtoan på krogen också är rätt jävla äcklig, med blodiga tamponger i sopkorgen och kiss på toasitsen. Ds.

 

100 thoughts on “Öppet brev till Petter Axell på baws.se – eller “Sexism är inte roligt”

 1. Helt otroligt hur man lyckas framställa både kvinnor och män så otroligt konstigt i samma text. Det är som om Petter aldrig träffat en annan människa och tagit in all information om världen ifrån “dassboken”.
  Mejlade några av Baws annonsörer (Brilliant Smile och Betsson) om att deras tjänster/produkter annonseras på en djupt sexisitisk hemsida.

  Gör gärna samma sak, info@brilliantsmile.se och https://customer-service.betsson.com/sv/kontakta-oss

 2. Jag har nu läst både den här petters artikel och ditt blogginlägg. Jag förstår din poäng men jag tycker du överdriver lite? Det är ju ganska uppenbart att petter driver med hela det sexistiska sättet män ser på kvinnor. jag menar, kolla i de flesta förhållanden, klart tjejen är bättre på att hålla iornding, jag känner ingen kille som kan lägga soff kuddar snyggt liksom. Kännss som du gör en större grej av detta än vad det verkligen är. Kan du på allvar inte se glimten i artikeln och kanske till och med tänka “ah men så är det faktiskt ivissa fall” och sen skratta åt det och gå vidare? Lever ni på att leta offer att skylla kampen på?

  tack för img

  • Du har en märklig syn på det du kallar för “kampen”, dvs något som borde vara normalläge för en normalbegåvad person.

  • Det är svårt för män att se saken från en kvinnas sida, men gör ett försök! Prova “den tionde mannen”-metoden. Detta är nämligen inte att överdriva, det är att försöka förklara hur det ser ut från andra sidan. Om hur skämt inte längre är skämt om de sårar, att förklara hur människors begränsade syn på människor och situationer kan skada människor, och hur man kan upprätthålla normer genom att skriva “så här är det”-texter.

  • Den enda anledningen till att min sambo nte skulle brista ut i ett rungande gapflabb åt påståendet att tjejer är bättre på at hålla ordning är at han inte hade velat såra mig med en sån pik. Ordninngssinne och soffkuddsfetischism sitter inte i fittan. Sorry!

 3. Lider med dig, måste vara sjukt jobbigt att vara såhär bitter och bry sig om att reagera på småsaker.
  Jag är glad och inte så lättirriterad, prova det så mår du nog bättre!

  // Eric

  • Vilken tur att du, som kille, talar om att Anny, som sexismdrabbad tjej, ska vara lite gladare. Det är nog där felet ligger.

   Tycker de svarta under apartheid skulle ta till sig det rådet också, bråka lite mindre liksom. Inte vara så bittra.

   • Allvarligt? Varför denna dramatik? Kan ni inte bara slappna av och smile:a lite. Så onödigt att fitta er för ngn artikel….ni får mig att må illa…speciellt du anny…du behöver en redig FB dase

 4. Worst part is. Jag tror inte Petter Axell och de andra killarna på Baws är dumma. Jag misstänker stenhårt att det här är en äcklig jävla pr-kupp. Kikar man på hemsida så ser man att ingen artikel är äldre än en vecka. Jag tror att det här är helt i linje med vad de vill ha för de ser att vi feminister lackar ur fullständigt på den här typen av sexism. De vill ha publicitet och det här är precis det rätta sättet för dem att få det. Massor med killar som gillar deras koncept blir kunder, och om allting spårar för hårt kan de alltid gå ut med “vi ber om ursäkt för att det har uppfattats som sexistiskt” i media (ännu mer publicitet), ta ner artikeln och mysa lite åt publiciteten de fick. 🙁 Vidrigt.

 5. Men va? Vad säger du ens? Fatta att listan är ett SKÄMT, jag skäms över att vara kvinna när så många av er är lättkränkta känsliga idioter. Ni bekräftar ju bara stereotypen av att vara känsliga och veka, skärp till er.

  • Oj, tänkte du nu att det fanns folk som inte fattade att Petter försökte skoja? Så var det inte. Det sorgliga är omfattningen av hur mycket han misslyckades med att skoja.
   Och nej, inte kränkt. Bara trött.

 6. Märkligt, efter haft några långa förhållanden och alltid haft många tjejkompisar måste jag säga att jag utan problem kunde relatera till det mesta på listan. Kanske inte all saker med alla tjejer men överlag så träffar de ju rätt.

  Sen måste jag fråga. Har du aldrig försökt övertyga en kompis eller pojkvän att göra något som de först sagt nej till ex. gå på en fest, åka och handla, storstäda etc? Skulle du vara konsekvent skulle ju ett nej vara ett nej och då skulle du direkt sluta försöka få din vilja igenom. De flesta människor vet att det ibland krävs övertalning och de flesta som blivit övertalade vet att det ofta varit glada att de blev det. Om inte, så får de ju ta ansvar för att de lät sig bli övertalade och ändrade sitt nej till ja.

  Sen är det ju inte ett fakta fel utan om du slår ut olyckor på antal körda mil så orsakar män och kvinnor lika mycket olyckor och lägger du då till att män generellt kör snabbare, på kvällar, i dåligt väder, tar större risker etc. så är det ju männens bättre bilkörning som gör att de “bara” orsakar lika mycket olyckor som kvinnor gör trots att de kör mycket försiktigare (men sämre).

  • Du har nog missat att orden “nej betyder nej” inte handlar om tex städning. Nej betyder nej betyder skada mig inte. Det är lite allvarligare än att få en latmask att ta sin del av hushållsgörat.

 7. Ingen humor kvar? Äy tycker gott du kan ta och avsluta ditt liv här.
  För vad är livet värt utan ett gott skratt? Maken till överdrift har jag fan inte läst. Nej usch för såna som dig.

 8. Du är otrolig. Det där med att “ja” betyder “nej” och att “nej” betyder “ja”. Du vet mycket väl om att det bara handlar om stereotypen att killar i stort har svårt att förstå tjejers signaler. Ex. “Är du arg?” “Nej” = hon är arg.

  Du greppar efter halmstrån när du får det till att han på något vis promotar våldtäkt. Absurt. Våldtäktsvågen som Sverige (aka Rape Capital of Europe) drabbats av på senare år har inget att göra med förändrat beteende hos den manliga urbefolkningen. Vad det beror på kan du ju fundera på själv. Du är ju så bra på det. Men jag ska ge dig en ledtråd. Massimport av män från kvinnoförtryckande kulturer.

  • Sd har ju så bra kvinnosyn! Sexuella trakasserier som ska döljas, glåpord som västs fram, bloggare som ska tystas. Allt en del i sds taktik att verka kvinnovänliga.

 9. Herregud ja säger som Gardell ‘Man ska kunna skämta om allting’. Allt ifrån Mansgrisar till fanatiska talibanfeminister som klagar på svenska män samtidigt som man uppmuntrar till slöja, ett av de tydligaste symbolerna för patriarkatet. Är övertygad om att de flesta killar som läste artikeln fick sig ett gott skratt, inte för att vi hatar kvinnor lr tror att vi har rätten att våldta, utan för att igenkänningsfaktorn är hög. Punkten att kvinnor säger ja när de menar nej etc känner jag igen mig i och tror jag inte är ensam utan de flesta killar som har lr har haft en flickvän, av den enkla sanningen att vi män ej förstår kvinnor. Syftar då inte på att en tjej säger nej om jag frågar om hon vill dra hem till mig efter en krogrunda utan vardagliga situationer som ‘mår du bra’ ‘vill du hem’ ‘kan vi dra en rulle ikväll bara’ etc.

  Punkten att vi killar tänker ‘ tar jag honom i en fight ‘ är överdriven men har en sanning i det. Genom min uppväxt har jag brottats, slagits (hockey) med polare av den enkla sanningen att det är kul att mäta ens styrka. På samma sätt som vissa killar går på gymmet å maxar i bänkpress. Kanske låter stenåldersmässigt för er men påvisar snarare min tes att kvinnor och män inte förstår varandra 100%.

  Så sluta upp med ert könskrig och om du nu tycker att artikeln var sexistigt skriven (du har all rätt att tycka så) liksom jag har all rätt att motsätta mig det påståendet, men då tycker jag att man som läsare kan kräva att du inte gör samma sak ‘Du påstår att kvinnor inte kan köra bil, men det konstiga är ju att kvinnor är mycket säkrare bilförare än män.’

  Vill avsluta med dessa ord. Håller med dig om att kvinnor GENERELLT kör bättre (läs säkrare) än män, på samma sätt som Män GENERELLT bryr sig mindre om att styla sig framför spegeln. Hela artikeln handla just om generaliseringar och fördomar vilket tydligen undgick dig.

  PS, Om du nu ska gå till personangrepp för att jag ej håller med dig även fast jag har försökt hålla en god ton så skippa klaga på min svenska då jag bor utomlands sen 6 år tillbaka och spöar nog skiten ur dig i engelska 😉 (se där fick till att vi män gillar att slåss samt att vi är bättre än kvinnor )

  Tack för ordet 🙂
  Fridens liljor

 10. Listan är ett skämt. Det var väl 300+ personer som förstod skämtet, du gjorde det inte. Big deal! Av dom som förstod skämtet så är nog ytterst få våldtäktsmän och överraskande många kvinnor.
  Ha en skön söndag! TPM

 11. Är detta verkligen något att bli så upprörd över? Ska man inte ens kunna skämta längre? Varför är man så lättkränkt nu för tiden? Finns det inte .. vad ska man säga, “värre” saker som kvinnor utsätts för idag i världen än någon random oskyldig skämtlista?

 12. Jag tyckte det var roligt. 🙂 Och det mest av de är ju sant också. 🙂

  Sluta vara så politiskt korrekt, det är inte coolt att vara PK längre, män och kvinnor är olika, så är det, och det är trevligt. 🙂

 13. Hahahahah, hur människor kan vara så totalt humorbefriade och trångsynta är ett under! Tack!

 14. Anny, vad hände med dig? Du var en sådan rar och snäll tjej förr men nu har du blivit någonting ohumoristiskt och otäckt.. du skyller allt på männen och progagerar ett samhälle där män är värd noll och ingenting. Du har tappat din glöd.

 15. Du är fullt medveten om att listan är skriven med glimten i ögat, som ett skämt va?
  Jag har sett liknande listor om saker män gör dåligt, och ironiska texter om vad män gör bra, i kvinnotidningar. Vart är din bloggartikel om dessa? Nej just ja, de trycker ju bara till mannen, det är ju helt okej!

  Skaffa lite självdistans och se världen för vad den är, ett spektra av miljoner åsikter, skämt, trosystem och viljor. Du behöver inte läsa listan om du inte vill det. Och jag kan garantera dig att ingen kommer att våldta en kvinna, eller börja misshandla sin fru/flickvän för att han fnissat åt en oseriöst lista i en tidning.

  Lustigt att påstå att det finns en “våldtäktskultur” i Sverige också.
  Jag skulle vilja lägga till ytterligare en kultur; Mansmördarkulturen.
  Det mördas fler män i relationer än kvinnor. Men när kvinnor mördas omskrivs det mer i media. Vadan detta? Varför lägger du som påstådd feminist inte ner tid och skriver en hatartikel om medias särbehandling av morden på män? Är det för att kvinnan inte är offret? Antagligen. För ingen feminist vill idag röra vid den frågan.
  Inte heller vill ni röra vid frågan om hederskulturer och hedersvåld.

  Nej, ta dig i kragen och väx upp. En skämtlista som denna är harmlös. Feminazister är det inte.

 16. Satan! Lugna dig lite och slappna av. Det är väl jag som kille som borde känna mig kränkt? En lista med saker jag gör dåligt, super ju!

  Att skribenten skulle uppmana till eller ser till att våldtäkts-strukturen flödas är ju ett påstående som bara fungerar i din egna värd.

  Slutligen är det sådana som dig som skapar ett debattklimat som gör att mäns problem aktivt förminskar!

  “Jag undrar på vilket sätt vi blir uppassade egentligen? Är det möjligtvis när vi får lägre lön? Eller är det kanske när vi sliter ut våra kroppar i vård- och omsorgsyrken? När vi tar större ansvar för familj och hem? Eller är det kanske när vi inte vågar gå ute på kvällar och nätter, för att vi är rädda för våldtäkt?!

  Bättre betyg i skolan för lika mycket jobb. Att vi män alltid förväntas ta extra hänsyn till kvinnor “kvinnor och barn” först i alla lägen. Alla män som har grovjobb då? Sliter ut sig för att elen till respiratorn ska vara dragen rätt. Sliter ut sig för att stenarna du går på i stadskärnan är lagda rätt så du slipper stuka fötterna. Lagar bilar så vi har fungerande ambulanser, bygger sjukhus och hus så folk kan leva och överleva! Detta gör män såklart i kostym helt utan att bli smutsiga eller förkorta sina live genom att andas in farliga ämnen eller slita ut sig i förtid!
  När vi tar större ansvar för eknomin? När vi tar större ansvar för landets försvar? När vi tar större ansvar för landets poliser? När vi tar mer ansvar för att ungarna ska syssla med idrottt? (Svårt att som du generalisera familjeförhållanden utan tanke på mångfald, hur var det med heteronormen din jävla Homofob?)

  Eller är det slutligen så att du hjälper alla män som blir misshandlade på krogen lördagar fredagar? Hjälper du alla män som tar livet av sig för att dem inte hitta någon som kan hjälpa dem (kvinnor lider såklart mer psykiskt idag än män….)

  Fråga en man någon gång hur det är att vara man, du lär få svaret att “det är väl bra” varför? Jo för att vi män sedan födsel uppfostrats att hålla allt inom oss, gå från ord till handling istället för att prata då vi blir förlöjligade av både kvinnor och män.

  Sorry det var bara den VITA kränkta mannen inom mig som svarade.
  Eller nej det var den svarta gråtande mannen, hatar svarta kränkta män(?!?!?!).

  Makes sense?

 17. Att DU inte tycker texten är kul för att sexism är uråldrigt bryr sig ingen om. Ingen tvingar dig att läsa, och om du så gärna vill läsa listan får du acceptera att den är skriven med glimten i ögat och med viss humor. Punkterna är ju dessutom till stor del sanna.

 18. “En till fråga till dig, Petter: jag är jättedålig på att hålla ordning. Jag hatar att vika saker, mina kläder ligger typ i en stor hög i garderoben. Jag skiter fullständigt i hur soffkuddarna ligger, mest tycker jag de är i vägen. Det är typ min pojkvän som tycker om dem så därför får de vara kvar. Dessutom är jag inte särskilt förtjust i att städa, jag är rätt kass på att matcha grejer och jag hatar att prata i telefon. Är jag ingen riktig kvinna då, tycker du?”
  AHAHA den här feministen har ej förståtts sig på generalisering. Det handlar ej om hur man ska vara som kvinna utan hur de flesta är. Listan säger bara hur kvinnor och män är (generellt), inte hur de bör vara.

 19. Det är förvånansvärt hur otroligt bokstavligt du tar den text han har skrivit. Särskilt när det är ironin är så påtaglig så det går inte att missa.
  Såklart är ett nej ett nej oavsett om det är en kvinna eller man som säger det, men skämtet handlar om de tusen missförstånd som kan ske mellan kvinnor och män när man inte talar klarspråk, bästa exemplet från mitt egna liv är om jag vill spela spel med mina vänner och min flickvän säger att det är okej, men det är inte okej. (Och det är något som har hänt åtskilliga gånger, även med fd flickvänner.)
  Men du associerar det skämtet med våldtäkt…

  Jag tror ingen av de som har Gillat inlägget har tolkat det skämtet som att det är okej att våldta tjejer.

  Man måste få skämta om allt, ingenting är heligt och det inkluderar skämt om både kvinnor och män.

 20. Jag tycker du verkar vara en surkärring som vill leva i ett totalitärt samhälle där all form av komik är förbjudet.
  Ärligt talat, ta dig ett par djupa andetag och gå vidare, de som skrev på baws menade inte att kränka folk och det är nästan att förundras över att de ens vågade, men tanke på hur bitchinga och lättkränka folk (du?) tycks vara nuförtiden.

 21. Varför inte reagera på att vi män framställs som äckliga och orena? Anser du att det inte är speciellt viktigt när män framställs illa på skämt men tvärtom när det gäller kvinnor?
  Antar att min kommentar inte kommer bli publicerad.

 22. Så jääävla överdriven reaktion. Tror du att killar skulle gå lika berserk som du ifall att en tjej skrev en likadan lista om män ?
  Ta det lungt och se texten i ett annat perspektiv. Texten är ju inte skriven för att trycka ner kvinnor, snarare tvärt om. det ser man ju tydligt ibörjan av texten.
  TA.DET.LUNGT ! Lägg din energi på annat istället

 23. Haha, kanske man ska skjuta in kritiken mot folk som är allvarliga med de “åsikter” som du hittat på den sajten? Sarkasm, ironi och liknande fungerar uppenbarligen inte på alla, antar jag. Jag som man känner mig inte träffad av ens hälften av punkterna, men då det är ett försök till _humoristisk generalisering_ så bryr jag mig ej ett smul. Fantastiskt att den artikeln uppenbarligen uppmuntrar till våldtäktskultur! Det i sig får vara det största skämtet i sammanhanget.

  Fortsätt visa er från er mest löjliga sida, unga-arga-feminister!

 24. Skärp dig för fan. Du hittar exakt likadana texter i de glansiga modemagasinen som vänder sig till kvinnor och inte fan hittar du någon karl som gråter ut om det.

  Du är en lättkränkt mes – inte någon så kallad feminist.

 25. Snälla lilla gumman, bara lägg av. Du är så verklighetsfrånvänd och superduperkränkt så du nästan kokar ju. Ta det lite lugnt istället vettja.

 26. “snacka om att listan bara får mig att hata män ännu mer”, så du erkänner alltså öppet att du hatar alla män? För som vi vet är ju exakt alla män smutsiga mansgrisar som bara vill våldta och härja, jag hoppas innerligt att du tänker om med ditt otroligt sexistiska tänkande. tack för mig.

 27. Varför ta upp att ni sliter era kropar inom vård och omsorg? Det gör la män också? Plus att det är vanligare att män har yrken som sliter på kroppen, t.ex. mekaniker, sopgubbe, vägarbetare (sommar 40 grader ingen skugga, kan döda dig(menar här inte dig som person för att du är tjej utan dig som i alla som läser detta))
  Och varför vänder du på allt som skrivs bara för att få göra dig själv uprörd? Tror du skulle må bättre av att tolka texten så som den är menad, och inte se allt som du läser ifrån ett kvinnokränkande perspektiv. Du och han som skrivit detta har 2 helt olika synsätt, försök läs listan igen, men den här gången så läser du den med lite humor i stället och tänker dig att faktskt denna bilden stämmer in på många tjejer och många killars syn på “alla” tjejer.

 28. Varför är det alltid dom fulaste och mest ensamma tjejerna som ska klaga på allt? Kan ni inte slappna av lite och sluta vara så jävla fula och tråkiga

 29. Men snälla, varför tar du det hela så seriöst det är en humortext skriven för underhållning inte för att uttrycka sina åsikter. Ja, den va ganska rolig.

  Bilkörning är en svår fråga, när du säger att det är ett rent faktafel antar jag att du utgår ifrån statistiken att män är överrepresenterade i olyckor. Sant ja, men det är fler män som kör bil än kvinnor. Enligt försäkringsbolagens statistik är 66% av alla fotgängare som blir påkörda kvinnor, det betyder ju inte att kvinnor är sämre på att gå än män. Så vad får du detta ifrån?

  Att ja betyder nej osv. är ju bara du som tolkar på ett sexsistigt vis, kvinnor är väldigt bra på att små ljuga om saker som om man frågar tex “är den här tröjjan snygg?” kan man få ett ja även fast hon inte tycker det, kan ju faktiskt va något sådant han syftar på ?

  Sättet kvinnor blir uppassade på är ju ganska generellt och de måste du ju förstå, i trean blir man ju inmatad med att man ska hålla upp dörrar åt just tjejjer eller den klassiska “man får inte slå tjejjer” har man ju hört ett antal gånger. Killar förväntas behöva fria vid giftemål/förlovning och förväntas köpa en ring. Som också nämns i texten har kvinnor lättare att ta sig in på nattklubbar, bli bjudna på mat vid en dejt, exemplen är nästan oändliga. Du får också förklara hur man sliter ut sin kropp inom vården att jämföras med byggarbetare som sliter ganska mycket på kroppen och där män är överrepresenterade.

  Att han vill slå till killar i tights är ju hans egna reaktion och tycker inte att han uppmanar till nånting.

  Slutligen förklara hur du tycker att texten får dig som kvinna att känna dig mindre värd? Han säger ingenting om att män ska vara bättre på någotvis. Han trycker snarare ner män genom att klanka ner på att de luktar illa och klär sig dåligt. Tycker faktiskt att hela texten var mer kränkade mot män än kvinnor så förstår dig inte här heller. Tycker knappt att det va nånting i texten som var sexsistiskt ?

 30. citat från flashback “Den där listan var ju skriven med humor och inte menad att vara en rapport från verkligheten som ska skickas in till FN.”

 31. Det här var alltså en artikel som handlade om saker som kvinnor är bättre på än män. Vad skulle vi få för tampongsvar om vi skrev en om saker kvinnor är sämre på? T.ex. i princip alla fysiska idrotter, att hävda sig i arbetslivet och att stå upp och kissa?

 32. Antar att du inte förstår att det är med glimten i ögat han skrivit detta.. har du ingen humor? Tycker personligen att den listan stämmer ganska bra förövrigt på många tjejer jag träffat, men med ditt ap iq som tar det personligt är bara trafiskt

 33. Jättebra skrivet! Det är jätte tråkigt att se att så många som kommenterat inte förstår hur mkt skada “lita oskyldig ironi” gör för mans- och kvinnosynen. Du är grym som orkar med alla taskiga kommentarer och skriver ändå! Om man inte gillar detta inlägget är det väll bättre att gå in på Petters inlägg och gilla det, istället för att trascha här… på tal om alla kommentarer om att du “lighten up” och vara mer positiv…

 34. Och ute i den verkliga världen, utanför Sundbyberg där du verkar bo, finns det verkliga problem. Kanske dags att fokusera energin på detta snarare än att bli förbannad på löjliga skämt (i klarspråk: den skämtsamma listan är inte värd den uppmärksamhet som du ger den).

 35. Måste kommentera igen, för efter att ha skummat igenom ovan kommentarer blir jag mörkrädd. Därför, återigen, massor av cred till dig, du behövs uppenbarligen mer än vi någonsin kommer att förstå….

 36. Jag älskar dig Anny, du är min nya favorit efter Gudrun “pissar i gången på biografen” Schyman. Ungefär samma intellekt, ungefär samma stubin, ungefär samma förmåga att tolka.
  Ni tjejer som skriver att ni skäms över att tjejer som Anny inget förstår, kudos till er, ni får mig att fortsätta tro på det kvinnliga släktet! 🙂

 37. Pingback: Heterohatets hyllare « Toklandet

 38. Du har ju förfan tappat det helt!

  Kan du inte se ironi i saker och ting? Ha lite självdistans? Ta saker och ting med en nypa salt? Du känner innerligt att med allt som händer i världen just nu är DETTA något att lägga sin energi på? Helt ärligt har jag inte ens ord på hur pinsam du är som ens lägger ner tid på att skriva den här smörjan. Blir du verkligen kränkt av detta så har du ju uppenbarligen haft det lite för lätt här i livet.

  Du är en skam för oss kvinnor om något. Kom igen bruden!

 39. I och med detta “brev” försämrar du dina chanser att uträtta något för jämställdheten i samhället. Vem tar en bitter gnällkärring på allvar? Påvisa verkliga problem istället!

 40. Alltid härligt med personer som övertolkar för att skapa en höna av en fjäder.

  Petter skriver att “Nej egentligen betyder ja”, då går du i taket och skriver att det uttalandet leder till fler våldtäkter. Jag vet inte hur många gånger som olika mina flickvänner genom åren har besvarat frågor som “Är du sur?”, “Är du ledsen?” eller liknande med ett “Nej” trots att de i själva verket menat ett “Ja”. Det är DEN typen av igenkänningsfaktor Petter vill uppnå.

  Väljer man aktivt att övertolka så är det inga större problem att hitta de vinklar du uppenbarligen har gjort. Men varför inte göra dig själv en tjänst och sluta ta allt på så förbannat stort allvar? Hur mycket man än brinner för en fråga så måste man kunna se skillnad på sina verkliga motståndare och personer som framför oskyldiga, om än dåliga, skämt.

 41. Bra!

  Blir så trött av att titta på alla kommentarer här. Ja jag fattade att texten var skriven som ett skämt, som något humoristiskt. Men jag tyckte inte att det var kul. Det har inget med att jag inte kan fatta ett skämt, eller har dålig humor. Det handlar om att jag inte stödjer ett skämt som reproducerar könsroller, som i sin tur begränsar individer, och skapar ett samhälle där människor inte kan åtnjuta samma friheter, beroende på vilket kön de har.

  Om man har inställningen “slappna av lite, ta ett skämt” så kommer det här fortsätta. En pappa kommer fortsätta med att be sin dotter om råd när han ska köpa kläder. För att hon förväntas kunna sånt. Dotterns bror kommer uppmanas till att en förlust är något negativt, medan dottern blir tröstad och intalad att “det är okej”. Bara genom den rena existensen av Axells vidriga text kommer det här att fortsätta, att man normaliserar olika beteenden hos olika individer baserat på deras kön.

 42. Pingback: Ett nej betyder nej funderingar | Trollan's Tankar om stort och smått

 43. Varför ska yttrandefriheten bara funka åt ett håll? Ni ska få säga vad ni vill men de som inte håller med får inte svara?
  “Buääää, får man inte skämta längre!?”
  Ni FÅR skämta, ni FÅR vara hur kontroversiella och sviniga som helst, men vet ni vad? Vi får tycka vad vi vill om ert beteende! Varför ska ni få uttrycka er om hur kul det är med kvinnoförtryck, men vi får inte uttrycka att vi tycker det är vidrigt?

 44. Alla hatiska kommentarer här (seriöst: “kärring”, “riksmongo”, “mes”, “avsluta ditt liv”??) mer eller mindre bevisar att Anny har rätt.

 45. Hemskt många verkar tycka att det är “ett skämt”, “ha lite humor”. Det upplevdes inte som ett skämt eller humor när mitt nej tolkades som ett ja och resulterade i våldtäkt.

  Kommentarerna bevisar bara att du har rätt Anny. Jag är med dig alla dagar.

 46. Pingback: EN HÄRLIG KILLE™

 47. Och vad är då våldtäktskultur? Låter som en bra sak att skrämmas med. För det är ju lustigt att dömda våldtäktsmän får sitta på bunkern. Inte för andras säkerhet – utan för deras egen. 😛

 48. P.S. Läste du ens denna punkt?

  …att ta en förlust i sällskapsspel
  Tjejer anordnar parmiddagar där sällskapsspel är ett självklart inslag under kvällen. De spelar för att ha roligt och umgås. Vi män spelar för att vinna, och blir sura och yrkar på fusk vid en eventuell förlust.

  Vilket stämmer helt. Under min tid i grundskola och gymnasium så var det ett fåtal pojkar, men ändock endast pojkar, som lyckades med att totalsabba stämningen bara för att de var helt inställda på att vinna utan minsta glimt i ögat.

 49. P.P.P.S. Jag minns fel. Under några år i högstadiet hade vi pojkar gymnastiklektion för sig och flickorna för sig. I gymnasiet var det pojkar och flickor tillsammans. Och det var under en av de lektionerna som en av pojkarna lyckades med att totalsabba stämningen. Ett par år tidigare hade vi haft gymnastiklektion tillsammans utan flickor och då var han och alla andra total bros.

 50. På tal om damtoaletter. Kvinnor har ju väldigt svårt att få till det logistiska misslyckandet “utanför stolen”. Och de har en speciell papperskorg för sanitetsprodukter. I teorin så borde damtoaletterna åtminstonde vara något mindre ofräscha än herrtoaletterna. Så varför ser då damtoaletter ofta ut som om ett mindre krig har utkämpats där?

  Jo, detta är för att kvinnor i allmänhet är uppfostrade till att fly eller fäkta inför skräp. Och går det inte att göra rent hus med orenheterna så är det bara att göra det man skall och slänga skräpet i sopkorgens allmänna riktning.

Comments are closed.