Våld hör inte hemma i politiken – eller “En klantig publicering”

Häromdagen gjorde Aftonbladet en grej som gör mig ordentligt grinig. På sitt löp kör de rubriken ”Här festar SD-männen med Avpixlat” eller liknande formulering. Vad är då så konstigt med det? Tja, att den som SD-männen festade med faktiskt är aktiv Sverigedemokrat kanske. Och att han bara är krönikör på bloggen, inte en del av redaktionen. Det är många Sverigedemokrater som har skrivit för Avpixlat, säga vad man vill om det men det är knappast en nyhet.

Men vad som gör mig RIKTIGT irriterad är hur de avslutar artikeln. De berättar att Göran Greider varit närvarande och att Avpixlatkrönikören ifråga pratat med honom. När Greider får veta vem han precis samtalat med säger han att om han kommer fram igen ska han få en ”rak vänster”. Jag misstänker att Greider med ”rak vänster” menar något i stil med en föreläsning om socialism men det framgår inte särskilt tydligt. Det framgår faktiskt alls. Och Sverigedemokrater läser hursomhelst saker bokstavligt. Dessutom – även om det var någon typ av skämt så var det ett förbaskat dumt skämt.

 Att ens antyda att man vill slå en politisk meningsmotståndare tycker jag är förkastligt.

Vad tror Aftonbladet blir bättre av en sådan här publicering? Nog för att de säkert vinner en mängd klick, men till vilket pris? Jag tycker att det är att ge bort en stor fet gratispoäng till SD och flytta fokus från en viktig debatt (Hur sammankopplade är egentligen SD med hatbloggen Avpixlat?) till något som egentligen inte borde vara en diskussion. Våld har inte inom politiken att göra. Jag önskar bara att alla inblandade kunde förstå det.