Inte roligt – eller “Varför är era såkallade skämt så trötta?”

Få saker gör mig så trött nuförtiden som tråkiga, ogenomtänkt skämt. Typ som det här:

kvinnaman

Haha, jättekul va! Kvinnor lockar till sig män, sen förvandlas de till monster och snor alla deras pengar! SÅ JÄVLA KUL!

Nä. Tvärtom faktiskt. Det här är så tröttsamt! Inte nog med att det visar på en vidrig kvinnosyn (och faktiskt, även en vidrig syn på män) utan det är ju bara så tråkigt! Vad hände med humor med finess? Vad hände med att faktiskt vara genuint roligt och få folk att skratta – inte bara skrocka “höhöhö” och dela på Facebook för att vara en av alla ryggdunkande karlar?

Är det någon som kan försvara den här “skämt”bilden? Ska bli mycket spännande att se kommentarerna jag säkert kommer få. För visst, jag förstår om det finns de som väljer att inte se föraktet i budskapet, men… alltså… på riktigt, finns det någon som skrattar åt det här? Snälla. Jag måste veta.

Jag antar att det måste göra det, annars skulle väl bilder av den här typen inte finnas längre. Nu kanske jag framstår som orättvis, men jag kan inte låta bli att fråga mig om det är samma personer som skrattar åt det här, som skrattar åt sånt här:

She-didnt-make-me-a-sandwich-She-deserved-it

2 thoughts on “Inte roligt – eller “Varför är era såkallade skämt så trötta?”

  1. Alltså, de här karlarna får väl skämta på, men för att vi i publiken ska tycka att det är roligt så måste de väl säga/ göra/ skriva nåt roligt. Som den där galaledaren som skämtade plumpt, minns inte vem och vad (så betydelsefull var han och hans skämt). De måste fatta att vi kvinnor faktiskt inte har plikt att skratta vad de än säger. De måste leverera. Är det inte kul så skrattar vi inte. Och det är sällan så att skämt som sparkar neråt är uppskattade. Skämt är roligare när man sparkar uppåt, om det gör att någon med hög status faller. Det är slut på pliktskrattandet nu.

Comments are closed.