Ni undrar hur hatet ser ut? – eller “Ondskan personifierad.”

Jag skrev ett inlägg som handlade om hat. Om vad som kan driva en människa till att ösa hat över någon annan. Jag kommer nog aldrig få svar på den frågan. Däremot var det tydligt väldigt provocerande, det jag skrev. Ja, visst är jag hemsk som anser att det finns något gott i alla människor? Men Ellen, jag är övertygad om att det finns något fint och gott i dig också. Jag är säker på att någon älskar dig, eller jag hoppas verkligen det. Jag är säker på att det finns människor i din närhet som skulle skämmas om de såg vad du skrivit. Vad driver dig? Varför hatar du mig så? Vad vill du uppnå med din kommentar, ditt hat?

Snälla. Du kan väl försöka förklara?

kommentarhat

19 thoughts on “Ni undrar hur hatet ser ut? – eller “Ondskan personifierad.”

 1. Jamen, visst är det en typisk kommentar från någon som inte har ett dugg att komma med. Något med substans och relevans alltså. Mao inget att bry sig om! Kramar <3

 2. Hon granskar politiker och ideologier Ellen. Hon skickar inte näthat, eller irl-hat. Hon står för att allla människor är värda att bli behandlade som människor, när allt kommer till kritan. Även om vi kan ha olika åsikter så är vi ändå människor som har ett värde.
  Så det är där hon för sin kritik, emot politiker, ideologier och utövandet av de som inte har lika-värde-tänket. De som har ett ansvar inför samhället.
  Ser inte, varken varför det gör henne till ett ”slödder”, en ”insiktsbefriad” eller ”djupt störd” människa.

 3. Tror att hen som skrev inte gillar att du är bäst på att exponera intressen som hen är intresserad av att gilla! Det kan vara upprörande om man påminns om att “tomten” inte finns. Eller i hens fall att rasism och främlingsfientlighet ogillas av normalt tänkande, inkännande och omtänksamma personer, oavsett politisk färg.
  Helené

 4. Nu an jag inte komma på något på interasistmen.se som gått över anständighetens gräns, faktum är att jag nog blev surare av alliansfrittsverige.nu på den tiden jag var borgerlig.

  Men jag tror ändå att jag förstår vad ”Ellen” menar. Många som får uppleva trakasserier, diskriminering, hot och våld på grund av demoniseringen – eller dehumaniseringen – av sverigedemokrater, har goda skäl att känna sig förbannade. De som kränker sverigedemokrater känner sig stödda i ryggen av hela det etablissemang som dagligen ger plats åt generaliseringar eller vänsterextrem mytbildning om SD och dess väljare. Det tas som ursäkt för att inte visa respekt – faktum är att många är ganska stolta över att de inte visa respekt för en sverigedemokrat.

  Frustrationen många känner är nog en ganska bidragande orsak till ”näthatet” (citationstecken inte för att jag förnekar att det finns, utan eftersom termen aldrig används om det omfattande vänsternäthatet i mediesammanhang). För oss finns det ingen skattefinansierad statlig myndighet att väna oss till för kompensation och ingen likabehandlingsplan att referera till. Faktum är att åsikter inte ens juridiskt sett anses vara en diskrimineringsgrund, vilket det dock är enligt Europakonventionen.

  Att sedan sätta sig och skriva onyanserade saker på nätet, som Ellen här har gjort, är naturligtvis inget bra sätt att avreagera sig på. 🙂

  • Ja, jag kan förstå vad du menar när du skriver det om dehumaniseringen. Men jag kan inte se att jag gör det. SD granskas ofta inte på samma sätt som övriga partier, därför gör IRM det. Visst, vi är inte objektiva men vi ljuger aldrig. Det vi skriver är sant. Sen så visst, vi har egna analyser ibland också men det ska väl ett politiskt parti kunna tåla?

   Du tar själv upp Alliansfritt. Jag har nog aldrig hört att de fått sådana här kommentarer, eller regelrätta hot som jag fått, på grund av det de har skrivit. Självfallet ska allt och alla kunna kritiseras, men hittills är det bara SD-anhängare och rasister på andra håll som tycks välja den här metoden. Då handlar det inte om kritik längre, då handlar det om att försöka tysta någon.

   Tack för din kommentar, det är just sådana kommentarer som din som gör att jag har så svårt för att fatta beslutet att stänga ner kommentarsfältet!

 5. Oj, vilken reaktion på ett (i mitt tycke) väldigt bra (och ganska neutralt/oprovocerande) inlägg!

  @Lovisa, @Sisyfos: Nu kan jag inte veta om signaturen Ellen är en man eller kvinna, men varför antar ni att det är en man som skriver? Det är faktiskt inte bara män som hatar. Hatet känner inga könstillhörigheter. Jag blir lite less på bilden av att det bara är bland män de elaka och småaktiga finns, aldrig bland kvinnor.

 6. Jag håller med Olivertwistor om att kvinnor bra gärna ställer sig bakom näthat också. Men det är väl oftast yngre tjejer som är på bloggar som Kissies och Blondinbellas och kräks ut sin avundsjuka. Jag undrar ibland också om det verkligen är invandrare och kvinnor som skriver eller om man bara försöker föra över skulden från en själv till någon annan för att man ska tro att det inte alltid är samma typ av grupp som signerar under näthatets kommentarer. Du hade någon kommentar av en “Abdul Karim” i föregående inlägg där han skriver att han förstår att du är Sverigehatare för att du är så fet. Blev lite halvskeptisk till om det verkligen var “Abdul” som skrev det där. Men man vet aldrig, ska inte försvara folk i onödan heller…. Förbannat inteligensbefriad kommentar oavsett om den var från Abdul, Kalle eller Maria! 🙂

Comments are closed.