Våldtäkt har inget med utseende att göra – eller “Väck med dig, okunniga fjant!”

Knappt hade jag hunnit trycka “publicera” på förra inlägget så fick jag en kommentar från en anonym fegis, dessutom en väldigt okunnig sådan den här gången:

josefvåldtäkt

Hej Josef!

Ja, jag tycker om att börja med hövlig och artig ton när jag tilltalar någon. Jag föreslår att du tänker över om det kanske är en ganska bra strategi ändå. Iallafall om man vill bli tagen på allvar. Jag vill egentligen bara berätta en sak för dig, och det är att det finns ingenting som tyder på att våldtäkt skulle vara kopplat till utseende. Eller tror du på riktigt att det bara är folk som DU tycker är snygga som blir våldtagna? Nej, du inser ju själv hur absurt det låter va?

Våldtäkt handlar i de allra flesta fallen om makt. Om att bestämma. Om att ha kontroll. Ibland handlar det förstås om saker som t.ex hämnd också men oftast är nyckelordet makt. Det är nog också därför det är rätt vanligt att män ofta använder våldtäkt som hot när de ska utöva lite näthat. Du har valt en annan approach i ditt hatande och tja, jag skulle tycka att det vore hedersamt om det inte vore just för din uppenbara okunskap. Om det HADE varit så att det bara är snygga människor som blir våldtagna, då hade jag varit glad om så många som möjligt hade tyckt att jag var ful. För seriöst, det är bättre att bli betraktad som icke attraktiv än att bli våldtagen. Any given day.

Nåväl, jag råder dig att läsa på lite om våldtäkt och de mekanismer som ligger bakom en sådan gärning. Återkom sedan så kan vi ta en diskussion om det!

Ps. Jag sitter nu och tokgråter för att du tycker att jag är ful. Det är liksom det värsta som någonsin skulle kunna hända mig. Ds.

Ps2. Angående mitt Ps här ovan – jag skojade bara lite, jag skiter i vad du tycker om mitt utseende Josef. Ds2.

4 thoughts on “Våldtäkt har inget med utseende att göra – eller “Väck med dig, okunniga fjant!”

    • Så har jag tänkt redan från början, när jag skapade bloggen, att folk som kommenterade riktigt dumt eller elakt skulle få svar i egna inlägg. Works like a charm!

      • Hehe. Hedersplats. T.o.m. egna inlägg! Synd att jag inte är så bra på att skriva skitkommentarer. Jaja, jag får nöja mig med att synas på kommentarsfältet. 🙂

      • Nu tryckte jag på sändknappen lite för fort. Jag tänkte ju tillägga att även jag tycker det är bra att du ger svar på tal. Roligt också att få läsa. Fortsätt så.

Comments are closed.