Högborgen för rasism och sexism – eller “Jävla Facebook!”

Jag råkade hitta en rätt vidrig sida på Facebook igen, delad av en så kallad “vän”. Den heter “Censurfritt” och beskriver sig själv:

“Ocensurerad humor och svart satir!
[VARNING!] Inget för känsliga personer! [VARNING!]
OBS! Åldersgräns 18 år”

Åh så skoj, en humorsida. Ja, det kanske det är om man tycker att rasism och sexism är roligt. Eller vad sägs om:

kvinnohat3

Hihi jamen jaaa vad roligt, kvinnan är såklart den inbyggda diskmaskinen ty hon är kvinna och de kan inget annat än typ… diska. Hahahaha jo lite igenkänningshumor va!? (Eller: Skit ner er.)
Men det blir värre. Mycket värre.

kvinnohat2

Hur du handskas med en hysterisk kvinna? Mm… bara…nä, jag vet inte ens vad jag ska skriva. Bara detta: Jag tycker verkligen inte att det här är roligt.

Men det blir värre. Mycket värre.

mindfuck

Bilden i sig är förstås osmaklig nog så det räcker och blir över, men lägger vi till kommentarerna under bilden så blir iallafall jag både ledsen och rädd. Det här är människor som skriver helt öppet, på en publik facebooksida och med sina egna namn. De står alltså för sin äckliga rasism. (Jag väljer dock, i vanlig ordning, att maskera namnen för det är inte min uppgift att hänga ut idioter)

mindfuckkommentarer

Jag orkade bara ta ett fåtal av de kommentarer jag hittade men – majoriteten av bildkommentarerna var rasistiska. Det är liksom inte ett par enskilda som trollar i tråden eller som är extra “högljudda”, för jag hittade bara TVÅ kommenterar av totalt 34 kommentarer där man säger ifrån och tycker att det hela är fel. Och jag kan inte förstå varför mina kompisar delar den här sidan. Läser de inte kommentarerna? Ser de inte rasismen? Skiter de fullständigt i sexismen? Jag önskar verkligen att jag förstod.

Men, så inser jag denna hemska tanke: Även mina kompisar kan vara rasister och sexister. För så är det ju faktiskt, det är inte företeelser som finns på håll. Som vi inte alla har i vårt liv på ett eller annat sätt. Rasismen och sexismen finns i hela samhället och säkerligen har de flesta tänkt en rasistisk tanke någon gång i sitt liv. Kanske till och med flera gånger. Men det som är den viktigaste frågan då är – uppmärksammade vi den tanken, analyserade och förkastade den? Lärde vi oss något? Kanske vågade vi krossa en av våra egna fördomar?

Eller gick vi istället in på en FB-sida, höhö-skrattade och tryckte gilla på en kommentar som säger att muslimer hör hemma i soporna? Ni som gjorde det senare och är facebookkompis med mig – var vänlig ta bort mig för jag vill inte se er dynga som ni sprider. Tack på förhand!

11 thoughts on “Högborgen för rasism och sexism – eller “Jävla Facebook!”

 1. Ocensurerat förvisso men snarare tankefritt än humor! Idioternas sammansvärjning hade varit en bättre titel på sidan.

 2. Oh fy för. Och som den självplågande idiot man är så måste jag nu in och se på vidrigheterna. Ungefär som när jag inte kan låta bli att läsa nordfront och liknande. Jag har ändå lågt blodtryck så jag inbillar mig att jag gör det rätta för min hälsa.
  Tack för att du delar med dig och visar på det sorgliga.

 3. Tragiskt människosyn. Men det säger mycket om människorna bakom bilden och dom som svarat på tråkigheterna. Människor som besitter den typen av ondska kan man bara hoppas på att dom ska drabbas en välförtjänt karma!

 4. Änmäl sidan! Då försvinner åsikterna!!!

  Förövrigt var den översta bilden rätt kul!

  … Knepiga människor som är så besatta av vad andra tycker och tänker.

  • Nej, åsikterna försvinner inte om sidan försvinner men förhoppningsvis väcker det en diskussion. Förstår att det måste vara främmande för dig att ha åsikter när något är uppenbart fel eller rasistiskt, eftersom du själv tycks gilla den sortens bilder så tror jag inte riktigt du är målgruppen för min blogg.

Comments are closed.