Kvinnohat – eller “Förtvivla inte systrar er kamp är också vår”

Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva det här inlägget. Jag är arg. Ledsen. Upprörd, bedrövad, rädd. Efter ett tips från en vän hittade jag den här bilden på Facebook:

rape

“Det är inte våldtäkt. Om hon verkligen inte ville, skulle hon ha sagt något”. Detta är alltså humor. Det är ett skämt. Haha. Ja, jätteroligt. Eller? Nej, det är inte det minsta roligt. Det finns ingenting i den här bilden som är roande. Däremot djupt oroande. Den visar dels en total nonchalans mot våldtäktsoffer, den visar en attityd gentemot våldtäkt som faktiskt skrämmer skiten ur mig och den visar så tydligt detta: Kvinnohat.

Vad är det då för grupp som lagt upp den? En snabb koll och det visar sig att de enbart lägger upp mer eller mindre stötande bilder. Bilder som ska vara “roliga”. De flesta bilder har detta gemensamt: Kvinnohat. Eller vad sägs om denna, med tillhörande kommentarer som jag plockat från Facebook:

kvinnohat
Återigen, detta “Det är inte våldtäkt om hon inte KAN säga nej”. Och den kanske mest skrämmande kommentaren: “Om hon ligger halvnaken intill honom, hur i helvete kan det bli en våldtäkt då?”. Läs kommentaren igen. Fundera på vad den egentligen betyder. Att om en kvinna ligger halvnaken bredvid en man, då är det fritt fram för honom att göra vad han vill med henne. Mot hennes vilja. Det är helt okej för honom att våldta henne. Är det här en syn på manlighet som ni män vill ställa upp på? På riktigt? Att ni är monster drivna av kåthet som verkligen inte kan behärska er själva. För det är exakt den bilden som visas upp här. Men det värsta är ändå att den så tydligt visar att kvinnan är mannens egendom. En kvinna är ingenting värt.

Kvinnohat.

Ett ord jag sett allt oftare senaste tiden. Och det gör mig ändå glad, för det innebär att frågan diskuteras. Men vi måste få med alla. Även om alla kvinnor ställer sig upp och skriker “Nu får det vara nog!” så är det ingenting värt om männen säger “Tig, kvinna. Du är min.“. Frågan om våld mot kvinnor, om våldtäkt, är egentligen inte en kvinnofråga. Jag blir alltid lite arg när den definieras som det. För egentligen är det en mansfråga. Det är männen som måste sluta våldta. Det är männen som måste sluta slåss. (Jag tänker inte lägga in nån disclaimer om att kvinnor också gör sånt, för ärligt: Jag vet att ni kan tänka själva.)

Det måste ta slut nu. Vi måste, alla, säga ifrån. Det går inte att tiga och tänka “Äsch, det löser sig nog” eller ännu värre “Äsch, så här har det alltid varit. Män är män.”. Det är en förolämpning mot männen och det är ett hån mot kvinnorna. Vi måste, alla, ställa oss upp och skrika: “Nu får det vara nog!”.

227 thoughts on “Kvinnohat – eller “Förtvivla inte systrar er kamp är också vår”

 1. jag förstår din poäng, och håller helt med, men angående den första bilden; den är ju så uppenbart ironisk. Personen som har skapat denna bild har antagligen inte för avsikt att skämta om våldtäkter utan snarare göra våldtäktsmännen till åtlöje. Det är ju så självklart att det är fel och jag anser därför att ironin lyser klart och att budskapet att våldtäkt är fel i alla lägen når fram. Eller är det jag som har missuppfattat denna bild?

   • Vad är det inneboende problemet med att använda humor för att belysa den absurda retorik som våldtäkt ofta ursäktas och bortförklaras med?

   • Feminister brukar hävda att Skummanifestet är humor, hur ställer du dig till det? “Sorry, men så är det”… Har du som feminist tolkningsföreträde?

    • Har jag hävdat att det är humor? Precis, nej det har jag inte. Menar du då att jag ska ta ansvar för vad alla feminister säger? Isåfall blir det helt plötsligt omöjligt att uttrycka en åsikt utan att man ska ställas till svars för någon annans åsikt.

   • “Har jag hävdat att det är humor? Precis, nej det har jag inte. Menar du då att jag ska ta ansvar för vad alla feminister säger? Isåfall blir det helt plötsligt omöjligt att uttrycka en åsikt utan att man ska ställas till svars för någon annans åsikt. ”

    “Som man har du en del av ansvaret”

    Så du behöver inte ta ansvar för andra feministers dumheter men jag ska ta ansvar för våldtäktsmän?? En vacker dag kanske du har ansvar över en dotter, som helst ska växa upp och förstå varför feminism är dubbelmoral…

    • Fast det är en stor skillnad på individuella åsikter och strukturer. Ser du skillnaden i om jag skulle påstå att “alla män tycker att..” och som jag daktiskt skrev: “alla män har ett ansvar för manlig attityd”?

 2. Det är okunnigt, dumt, intolerant och konstigt att ta för givet att bilden med den bundna kvinnan skulle vara en våldtäkt eller kvinnohat, och är kränkande mot utövare av BDSM. Hon är bunden i en så kallad “reverse shrimp tie”, en specifik bindningsteknik inom japansk bondage, shibari, och har en gag i munnen, båda är vanliga inom säkert och ömsesidigt BDSM-utövande. Bilden kan se läskig ut för den som inte är insatt, men det finns ingenting som säger att det där automatiskt skulle vara en våldtäkt bara för att hon är hårt bunden. Om du har någon annan anledning att tro att hon skulle vara våldtagen eller utsatt för kvinnohat, annat än att du personligen tycker att det ser obehagligt ut p g a okunnighet, så ber jag om ursäkt.

   • Kan tillägga att jag förstår din intention med inlägget och ditt motstånd mot texten. Men det är väldigt enkelt att göra en enkel känslomässig koppling mellan bilden och det kvinnohat du beskriver, det är det första man ser. Därför lägger det här inlägget grunden för hat och intolerans mot BDSM-utövare.

  • Det är texten som skapar det som känns obehagligt, i alla fall när jag tittar. Om man enbart ser bilden så kan det mycket riktigt vara som Simon vill lyfta fram. MEN, nu finns även den där texten – och då har det inte något att göra med ömsesidigt BDSM-utövande, lika lite som att bilden lyfter fram möjlig användningsområden för en soffa.

  • Och hur är detta säkert? Vad har hon för möjlighet att avbryta? SSC är knappast uppfyllt, utöver bildtexten och budskapet.
   Det såna som ignorerar och minimerar riskerna som gör att jag håller mig borta från BDSM-kretsar. Det är framförallt att man är så släpphänt mot förövare inom BDSM som gör att hat och intolerans frodas.

  • Jo, BDSM är en sak som står var och en fritt att utöva eller gilla utan att utomståendes moralisering, och jag misstänker att bilden härstammar från BDSM-sammanhang. Men den där bildtexten säger ju något helt annat. Något sjukt som inte är ok, inte ens som “skämt”.

  • Utan bildtexten skulle jag se den som BDSM och att både kvinnan på bilden och den som bundit henne är med på noterna och att båda får nåt ut av det. Men det är bildtexten som ger en dålig smak i munnen hos mig.

   BDSM är inte fel i sig, inte heller att ha eller leva ut våldtäktsfantasier. Det som är fel är faktisk våldtäkt. Att skämta om våldtäkt är inte fel, men det är oerhört riskfyllt i och med att de som blivit utsatt för det har ofta stor ångest av deras erfarenhet och skämt o.dyl. kan trigga igång denna ångest.

 3. Därmed inte sagt att jag håller med om texten att det inte kan vara våldtäkt, det är lika förkastligt som att ta för givet att det handlar om en våldtäkt

  • Men Simon du kan väl inte på allvar mena att kritik som uppenbart kritiserar användningen av bilden och inte bilden i sig skulle vara anti BDSM? Läs inlägget, BDSM nämns inte en enda gång – och den bilden med den bildtexten blir inte en bild som visar upp BDSM-communitiet, det blir en bild som bagatelliserar våldtäkt vilket är vad som kritiseras i texten. Ingen har sagt att bilden som enskilt objekt, utan text, skulle vara kvinnohat eller visa en våldtäkt, läs inlägget en gång till.

 4. Jag håller med om att det finns en skadlig mentalitet som ligger till grund för det tänk du kritiserar, men feminister gör alltid det stora misstaget att övertolka faktorer som inte kan härledas till problemet de vill påvisa.

  Den första våldtäktsbilden har ingenting att göra med kvinnohat, utan är en del av den svarta humor som utgör en sub-genre av internethumor där poängen är att belysa hemskheter ur ett humoristiskt perspektiv. Det finns en hel uppsjö av liknande bilder som berör andra ämnen som våld, mord och stympning. Det är s.k. trollande, vilket oftast inte brukar ha någon bakomliggande agenda eller mentalitet, utan vars syfte enbart är att trampa på normativ korrekthet.

  Det andra misstaget du gör är ett logiskt misstag som en stor del av feminister verkar göra, vilket är att i utgångsläge belysa åsikter som representeras av en minoritet av män, för att sedan mitt i artikeln indirekt applicera det på hela det manliga släktet. I detta fall går du från att belysa hemska internetskämt till “För egentligen är det en mansfråga. Det är männen som måste sluta våldta.” vilket för mig förfaller vara ganska knäppt.

  Jag avskyr våldtäkt, men jag är inte skyldig till något i egenskap av att vara man.

  • Fast det ÄR män som våldtar. Jag är ledsen om du tar åt dig, men tyvärr är det så det ser ut. Var arg på de (många) män som våldtar istället för på mig. Jag berättar bara hur det, tråkigt nog, ser ut. Bilden är också ett utmärkt bevis för den kvinnosyn som finns. Det funkar inte att bortförklara den med “det är humor” för ärligt talat: Det finns inget roligt med våldtäkt. Inget roligt alls.

   • Ja, jag är arg på de män som våldtar, men det gör det fortfarande inte mindre knäppt att du går från att belysa hemska internetskämt till att indirekt applicera beteendet på alla män genom att kalla det för en “mansfråga”.

    • Jag skriver inte att alla män våldtar. Jag skriver att män våldtar. Ser du skillnaden? (Det står även i texten att problemet finns även med kvinnor som utsätter män/andra kvinnor så jag förstår inte vad du ryar i?)

   • Fast det är inte BARA män som våldtar och inte BARA kvinnor som blir våldtagna. Det är vanligare ( eller iallafall vanligare att det kommer ut)
    Men det är absolut inte bara män
    Jag vet själv ett fall där en släkting till en vän blev våldtagen av en kvinna under pistolhot.
    T. Ex är händelsen (vanligt förekommande) att en kvinna börjar suga av en sovande man lika mycket våldtäkt då det är en sexuell handling mot en person som inte är vid medvetande. Män vågar dock oftast inte anmäla våldtäkter och de som gör det blir tyvärr ofta skrattade i ansiktes och bortviftade med kommentaren: “men män vill ju alltid ha sex”
    NEJ, det vill vi inte!

    Sen är det en viktig förklaring som bör tas upp. Såna hör saker skämtar man( de flesta iallafall) inte om för att det tycker våldtäkt är rätt. De gör det för att distansera sig själva från den ( egentligen) hemska värld vi lever i.
    Det är ett sätt att hantera vardagen där man dagligen hör om hemska mord och våldtäkter. Jag säger absolut inte att det är rätt men jag kan förstå behovet av att distansera sig själv från hemskheter

    Själv ser jag våldtäkt, och framför allt mot barn, som den vidrigaste handling man kan utföra och jag är en förespråkare för våldsam kastrering och hårdare fängelsestraff

  • Det är män som våldtar. Hur svårt ska det vara att acceptera. Ingen har påstått att alla män gör det, men lik förbannat så är det män som våldtar. Det är ingen kollektiv skuldbeläggning att säga som det är. Och det är heller inget logiskt misstag.
   Som varande man har jag inga problem med att inse det, och som man anser jag att det är oerhört viktigt att ta avstånd från den kvinnosyn som behandlas i inlägget. Det är en mansfråga, jag tycker att det är mycket träffande uttryckt.

 5. Kan tillägga att jag förstår din intention med inlägget och ditt motstånd mot texten. Men det är väldigt enkelt att göra en enkel känslomässig koppling mellan bilden och det kvinnohat du beskriver, det är det första man ser. Därför lägger det här inlägget grunden för hat och intolerans mot BDSM-utövare.

  • Skojar du eller? Läs undertexten. Skämtet har ingenting med BDSM att göra, oavsett var bilden kommer ifrån.

   • Jag förstår att hon i sitt anlägg attackerar texten och budskapet. Men det faktum att bilden liknar en våldtäktsscen gör att nästan alla som ser den kommer att känslomässigt koppla bilden till inlägget, och bondage till våldtäkt, p g a okunskap

   • Simon, vad har du egentligen för prioriteringar? Du kommer in i ett blogginlägg om våldtäkt och kommenterar på ett våldtäktsskämt med att det är “kränkande mot utövare av BDSM” för att bilden som används i skämtet KANSKE skulle kunna vara ett BDSM-skämt?

    Seriöst?

    Det är som att gå på en begravning och enbart vara ledsen över att det regnar utomhus. Skärp dig människa.

 6. Jag ser det som ganska sorgligt att du inte förstår att de kommentarer till den tecknade bilden är ironiska, det skulle en 6-åring förstå. Grattis, du blev trollad !

 7. Men du måste skojja … bilderna är EJ seriösa! Första bilden är antagligen från en BDSM akt och texten är vinklad till idioter som våldtar och för att provocera feminister utan humor (som dig).
  Andra bilden är en tecknad serie, och otroligt tydligt ett skämt. Sen att du inte tycker det är kul är en sak, vi andra som skrattar åt det är inte våldtäkts män eller kvinnohatare för det!? Du själv generaliserar folk som skrattar ut två uppenbara oseriösa bilder. Du verkar både vara rädd och förakta män bara för att några svin våldtar!?

   • Men det handlar inte om kvinnohat! Hahaha du är för patetisk. Våldtäkter sker fan oavsett om “Butthurt …” skulle skämta om det eller inte. Jag tycke de som våldtar borde få hårdare straff osv. Men att kunna skratta åt två bilder är INTE att hata kvinnor! Lyssna själv på ditt resonemang: “Dem gillade och skrattade åt en bild med en ironisk kommentar, de måste hata oss kvinnor”!
    Hade folk kommenterat att våldtäkt är bra, kvinnor förtjänar det osv. hade jag förstått ditt inlägg (inte hållit med det) men nu gjorde det inte det.

   • Ja några kommentarer det. Och av de som gör det är mer än hälften på skämt humör. Låååångt ifrån alla kommentarer på bilderna va ens provocerande. Du förstorar upp det hela, gör en höna av en fjäder osv.

  • Problemet är att våldtäkt inte är roligt. Aldrig någonsin. Och sådana här skämt och bilder får våldtäktsmän att känna sig hemma och accepterade – även om det är ironi så blir effekten motsatt.
   Om du blir våldtagen är det fritt fram för dig att skämta om DIN EGEN våldtäkt, annars håll käften.

   Det är aldrig ok att skämta om någon annans traumatiska upplevelser. Aldrig.

   • Så alla skämt om Hitler och judar ska tystas, alla skämt om något som kan provocera ngn sak tystas bara för att vissa har haft en traumatisk upplevelse? Nja …. inte i ett land med yttrandefrihet. Bilderna begår inget brott mot någon då det är ett skämt!

  • Det finns ett stort problem med att skratta åt dessa skämt och minimera problemet: Våldtäktsmän uppfattar det som stöd för sitt agerande.

 8. asså seriöst hur ska en kvinna i en tecknad bild kunna säga något. snälla kvinnor det är ett skämt ! det på bilden är inte verklighet, och om det nu händer så har oftast kvinnan i relationen gått med på att dom får göra sådär. så bara ta det lugnt. o slappna av, det är ett skämt och en tecknad bild. inget att bli arg över. ha en trevlig kväll. Bli inte för Butthurted nu.

   • INGEN rättfärdigar det …. det än en jävla bild och ett skämt. Att rättfärdiga det vore att rösta på SD som vill ta bort Jämställdhetsombudet. Tänk kvinna!

    • Du har missat kommentarerna bredvid? T.ex den om att om en kvinna är halvnaken får hon skylla sig själv. Eller att man inte kan bli våldtagen om man sover, pga kan inte säga vare sig ja eller nej? Vad kallar du det, om inte ett rättfärdigande av våldtäkt?

   • Det är ett skämt! Klart det är våldtäkt … om han nu tycker att det inte är det är han lika patetisk som du!

    • Sexism som försvaras med humor är fortfarande sexism. Förstår inte vad som är svårt att förstå med det.

     Tyck du att jag är patetisk. Men sluta då, för ditt eget bästa, läsa min blogg.

  • Problemet är att det är verklighet. Kvinnor blir våldtagna när dom sover. Jag blev. Och jag var inte hans sista offer.
   Eller hans flickvän, även om det inte hade förändrat någonting.
   Det är över 10 år sen och jag har fortfarande mardrömmar och flashbacks. Slappna av går tyvärr inte när någon annan valt att traumatisera en. Jag tänker fortsätta kämpa emot sexuella övergrepp, ingen ska behöva genomleva ett.
   Och dom män som utsatts uppskattar nog, precis som kvinnor, också om man bekräftar deras upplevelse.

 9. Nu är det ju individuellt vad som anses roligt så ditt inlägg är helt jävla efterblivet och onödigt.

  • Sexism som försvaras med humor är likförbannat sexism. Och ledsen, men det är inte du som definierar vad som är onödigt. Och efterblivet? Nja, en åsikt kan nog inte vara det. Sorry.

 10. Läs gärna kommentarsfältet på min facebook när jag delade den här länken.
  Det blev så tydligt vart problemet ligger.

 11. Du borde läsa lite mer psykologi märker jag.

  Kvinnohat för att man tycker att dessa bilder är roliga, det är den tolkning jag får av din text. Någonsin tänkt på personen som utför allt är psykiskt sjuk eller nåt? Kanske har MPD(mass personality disorder).

  Skrattretande med en “butthurt” kvinna som framstår som feminist(i och med texten). Du överdriver dessutom med hatet mot kvinnor.

  • Kvinnohatet består väl då främst i de män som i kommentarer försvarar våldtäkt. Men det kanske du har svårt att förstå, du som inte är kvinna. Det är jobbigt att behöva ifrågasätta sig själv va?

 12. Prof. Ford på Western Carolina Uni har nyligen lagt fram sin forskning gällande sexistiska skämt.
  Han visar hur dessa påverkar de som tar del av dem till att faktiskt bli mer sexistiska även IRL. Så sluta med detärjubaraettskämt-ursäkten.

 13. Alla ni arga feminister kan ju gå och titta på våldtäkts-scenen i “Wedding crashers” och fråga er själva varför ni inte reagerar / reagerade när ni såg detta. 🙂 Mindblown?

  • Sorry, har inte sett filmen. Så nej, mitt mind är inte så blown. Tror du dock att en film skulle förändra strukturer i samhället så är du naiv.

   • Vilka strukturer?
    T.ex du själv skickar signaler att kvinnan är “svag och försvarslös, ett solklart våldtäktsoffer” när många nya studier visar att män i nästan lika stor utsträckning blir våldtagna som kvinnor. Men synen på män är att vi vill ha sex med allt och alla, en syn som filmen bekräftar då humor-inslaget är att kvinnan våldtar mannen, och allting som ett inslag i denna komedi-film.

    Hoppas du förstod bättre.

 14. Verkligen tänkvärt, väldigt bra skrivet. Fyfan för sista bilden, så otroligt vidrig. Förstår inte de som kommenterat över? HUR är den rolig? Hur är det ens ett skämt? Kommentarerna visar väl verkligen på ett kvinnohat, eller åtminstone en sjuk syn på våldtäkt?

 15. Jag tycker det är problematiskt att de män som lämnar kommentarer inte greppar att det även är den flata attityd de själva uppvisar, som bäddar för (dvs trivialiserar) kvinnohatisk propaganda, dvs bilderna blogginlägget handlar om. Helt vansinnigt.
  Jag brukar göra en sån där “byt ut ordet arab mot jude”, dvs att jag sätter perspektiv på budskapet för att testa dess rimlighet, på såna där företeelser som bilderna visar. Jag låtsas att kvinnan på bilden är min syster (jag har två systrar) och känner jag att det inte skulle vara ok att behandla min syster på det viset – då är det inte heller ok att behandla den kvinnan på det viset.
  Lätt som en plätt.
  Så alla ni killar som trivialiserar sexualiserat våld – bara skärp er för helvete och ta vara på vad “grundläggande mänskligt värde” innebär.

 16. Jag tycker att våldtäktsmän är vidriga varelser och skulle gärna slå ihjäl varenda en av dem. Men jag tycker samtidigt att sånt här är oerhört rolig humor

  • Så hur ställer du dig till det faktum att ny forskning har visat att män exponerade för sexistiska skämt i högre grad själv börjar bete sig sexistiskt? Det är alltså inte så mycket “bara humor” utan påverkar hur man ser på kvinnor på ett djupare plan.

   Fortfarande kul?

 17. “Det var ju bara ett skämt” är för övrigt den sämsta jävla kommentaren som finns. Jag håller med om att översta fotot skulle kunna vara en flirt med BDSM. Men den är fortfarande sexistisk och osmaklig. Att det “bara var ett skämt” tar liksom inte bort att den rör sig i en värld där det är underförstått att kvinnan är i underläge mannen. Man sparkar neråt.

  Kommentarerna som står bredvid den tecknade serien, som det inte kan råda något tvivel om är jävligt osmaklig och definitivt inte rolig utan faktiskt uppmanar till den här typen av sex by surprise, hoppas jag är på skämt. Men hur skulle man kunna veta det? Ingenting tyder på det. Ironi på det här sättet är faktiskt bara fel. Jag blir så trött. Varför inte jämföra detta med rabaldret kring att Disney tog bort nidbilder av judar och svarta som hängt kvar från 30-talet; där har ni precis samma sak. Man sparkar neråt. Man upprätthåller skitvärderingar och bortförklarar allt med att det “bara var ett skämt”. Kanske kul för en man. Mindre kul för den som faktiskt är kvinna, och riskerar hamna i situationer som dessa.

 18. Hahaha älskar att du (skaparen av denna butthurt text) verkligen inte vet hur internet fungerar idag. Att du öppnar upp dig själv på det här sättet och verkligen inte inser hur “trollad” du har blivit. Kolla upp den termen och rätta in dig i ledet. Välkommen till internet.

  Rule no 1
  Tits or gtfo

  • Vet du vad. Jag blir skrämd av folk som försöker argumentera med “Så här är det” för att försöka ogiltigförklara nåns åsikt. Du är man, så jag förstår att du inte har något problem med sexism på internet. För du utsätts inte för den.

   Det gör däremot jag, och alla andra kvinnor. En hel del män har också insett att det inte är okej. Men välj du att fortsätta harva på i ditt sexistiska tänk. Det funkar säkert bra för dig.

  • Det här var nog den dummaste kommentaren jag läst här idag, Man skall ALDRIG rätta sig i ledet om något är fel med det som folk göra eller möjliggör i ledet. Det är som att säga -men fan du kan ju inte försvara Pelle och ställa dig mellan honom och mobben av mobbare som vill misshandla honom till döds. Du fattar väll att du måste ställa dig i den grå massan och låtsas som att inget händer!?

   Sepultura – REFUSE/RESIST

 19. Förstår inte grejen med kommentaren om att det är män som våldtar, jag menar komigen, om kvinnor var kapabla att våldta män så skulle det med säkerhet ske likaså. Att du har tagit de här bilderna och klassificerat dem som kvinnohat visar bara att du är väldigt dåligt insatt i ämnet och lider av total humorbefrielse.
  Sluta överanalysera någonting som är menat som skoj och ta det för vad det är.

  • Kvinnor är kapabla att våldta, oftast i samband med offrets hjälplösa tillstånd eller under allvarligt hot. Cirka 98% av dom som anmäls för våldtäkt är kvinnor. Mörkertalet kan gälla upp till 10% av dom utsatta. Det är bra om man har lite koll på ämnen man uttalar sig om.

   • Men vad skriver jag… 98% av dom som anmäls är män, inte kvinnor. Men det betyder iaf att 2% av anmälningarna om våldtäkt har en kvinna anklagad som förövare.

 20. Bra inlägg! Tror dock att den översta bilden är menad som ironi och har som budskap att visa hur dumt det resonemanget är. Nu har den dock använts i fel syfte av människor som använder den för sin talan istället. Vilka idotiska argument det finns därute!!

 21. har varit inne på den där sidan och förklarat dels lagstiftningen kring våldtäkt , dels varför bilderna är våldtäktspropaganda. Det finns ingenting att hålla på och tycka och relativisera hit och dit. Våldtäkt är kvinnohat. Bilderna är våldtäkt.
  Jag skäms för mitt kön. Tänk också på att det är sådana bilder och allt annat skit på nätet som formar ungdomarnas syn på sex.
  Bilderna gestaltar fantasier/drömmar/ursäkter om våldtäkter. Bilderna kommer att skapa våldtäktsmän.

  För övrigt så har nog 99% av P12orna som leker stora killar aldrig hånglat. Än mindre en blekaste aning om BDSM. Folk som sysslar med BDSM , vilket är helt okej, skulle aldrig gilla såna bilder.
  Bra bloggat Anny. / man

 22. Jag, som kvinna, kan också se det “humoristiska” i bilderna som presenteras. Samtidigt som jag ser det tycker jag att det är väldigt onödigt att gång på gång visa upp såna skämtteckningar eftersom det nöter ner hela våldtäktsdebatten. Allt går att skämta om, ja, men allting är inte nödvändigt att skämta om.
  Viss humor urholkar faktiska och viktiga samhällsdebatter och vissa “ironiska” attityder är så många att de lätt blandas ihop med de som bär på åsikterna “på allvar”, och då är jag ledsen att säga att ni ironiker, troll eller vad ni föredrar att kalla er, låter precis lika jävla illa som de “verkliga” sexisterna. Hur många gånger ska någon behöva skämta om sexism för att själv bli en? Är det upp till er eller är det upp till åhörarna?

  Dessutom:
  När kvinnor blir förföljda på nätet, hotade och trakasserade medan förövarna bara avfärdar det “som ett skämt” eller “en spel”, så kan en tycka att gränsen för vad skämt slutar har blivit lite för hög.

 23. tillägg: Man behöver inte vara feminist för att tycka att våldtäkter är vidriga. Man kan bara vara lite civiliserad . Och ha läst på så att man vet att den vanligaste våldtäkten sker i relationer.

 24. Shit va grininga folk är! Sidan heter butthurt. Vet du ens vad butthurt är? sluta va så grinig och löjlig det är bara ett skämt och jävligt roligt var också

   • “Men du, vet du vad. Du får tycka att det är roligt om du vill. På samma sätt får jag tycka att det är vidrigt. Okej?”

    Nu talar du ju helt emot dig själv.

    • Inte alls. Men ska man tycka det är roligt får man också tåla att någon med mer vett kommer berätta hur sexistiskt och vidrigt det är.

   • “Någon med mer vett …” ursäkta? Sa feministen något? Ni är INTE vettiga! Jag hade gärna röstat på er pga att ni vill ha det jämställt/rättvist mellan könen (vilket det självklart borde vara i ett modernt samhälle). Men med åsikter som dina och andra åsikter samt uttalanden gör det bara löjligt att lyssna på er. Ni saknar vett, insikt, perspektiv och lugn. Ni hetsar snabbt upp er och tar allt personligt. Ni saknar vett och sans.

 25. Sluta med internet. Du förstår ju tydligen inte ett skit om hur det funkar. Sidan är till för att provocera folk, jävla retard.

 26. Jag håller med dig i sak. Men som kille som vaknar av att min sambo har sex med mig skulle jag bara tacka och ta emot. Som tjej är det av någon anledning en helt annat grej som jag inte riktigt förstår. Såklart vill man inte vakna av att okänd människa har sex med en oavsett om man är kille eller tjej. Men som lagen ser ut så kan en kille anmälas för att ha väckt sin sambo på det sättet även om de allra flesta i det läget skulle se det som ett skämt så är det enligt lagen våldtäkt.

  Givetvis är det enligt lag våldtäkt åt andra hållet med. Men om man som kille kom och sa det till en polis så skulle man bli skrattad åt medan en tjej blir omhändertagen och utan problem får all hjälp i världen att fylla i anmälan.

  • Ja, så är det. Tyvärr. Och det är något som det måste ändras på. Det finns en enorm skam idag att anmäla sexuella övergrepp, men inte bara för män. Det är inte så enkelt som du säger. Det är inte heller som kvinna bara att “bli omhändertagen och få all hjälp i världen”. Tvärtom blir kvinnor ofta bemötta med misstro och särskilt illa blir det om det är en man som kvinnan har en relation med.

   Vi kan helt enkelt enas om att det finns många attityder att försöka förändra. Kanske främst inom svenskt rättsväsende.

  • Det vore ju fint om kvinnor fick det bemötandet vid anmälan, nu är det väldigt sällan så det går till. Vilket på inget sätt minimerar vidrigheten i att man skrattar åt och struntar i män som utsatts.

 27. Kul, ironiskt, ta det inte så allvarligt? ursäkta, men våldtäkt är ALDRIG något att skoja om och båda bilderna är våld mot kvinnor. kvinnohat. Sen så får man inte ligga med någon som sover i Sv det är ett övergrepp. Jag skiter totalt i att det sitter ett gäng idiot killar och tycker det här är kul när det finns så fruktansvärt många tjejer/kvinnor som lider dagligen pga våldtäkt. En fråga till er som tycker att det är så jävla roligt OM det var er MAMMA på bilden? eller eran DOTTER skulle ni skratta då? Skulle ni känna haha fan va skojj att morsan får snopp i rumpan mot sin vilja? Med eran jävla logik borde ni tycka det. Ni är en skam för alla män som är bra. Ni borde ta ett allvarligt snack med era mödrar och systrar. Fråga om dom tycker att det är kul? Nej det är inte Anny det är fel på som reagerar utan det är ni som är totalt jävla vidrigt empatilösa. Dra inte in bdsm i det här, för att det är en helt annan sak att lägga upp sånna här bilder på nätet och HÅNA tjejerna. Säga att det inte är våldtäkt om hon sover. Jag ska berätta en sak OM TJEJEN KÄNNER SIG VÅLDTAGEN SÅ ÄR DET VÅLDTÄKT, vad en lagen säger. Det får ni män leva med. Man förstör någons liv med våldtäkt och ni ursäktar det som skämt. Vidrig jävla kvinnosyn. Skärp er!!!

 28. Blir helt tokig av alla som kommenterar och känner ett behov av att förklara för den här bloggaren att det är ett skämt. Jag tror att vi alla kan se att detta vill beskrivas som ett skämt. Sen är det så att genom skämt så ger man också sig själv handlingsutrymme för att säga saker man inte annars “får” säga.Och väldigt många människor har väldigt många olika åsikter om hur långt man får gå under skyddet “SOFTA vi skämtar ju bah öhhh öhhh öhhh”. Vissa tycker t.ex. att man får skämta om våldtäkter, förintelsen och pedofili. Andra tycker det inte. Jag t.ex. tycker inte att det är okej. Jag kan dessutom tillägga att jag är intresserad av sexualpolitik och även BDSM-frågor. Jag håller med om att det är tråkigt att BDSM-utövare blir stigmatiserade, men tycker att det är solklart i detta fall. Det är en bild med en bildtext som refererar till att det inte är våldtäckt om inte kan säga till och sen är hon ordentligt bunden och har bunden mun. Du som är intresserad av BDSM borde veta att våldtäckter sker även här, men att de som är seriösa och ordentliga har en bra kommunikation om hur man kommunicerar gränser just för att våldtäckt inte är okej och att detta är något man jobbar emot.

  Sen måste alla också förstå att den här mentaliteten där man “bah skämtar” om såna här saker också givetvis påverkar människors praktiker. Att göra skämtbilder som den tecknade ovan är inte kul, för jag t.ex. och många andra har vaknat av en juckande kropp som har tagit sig friheten att ha sex medan man trott sig vara trygga och sova. Jag vill att alla ska känna att det är självklart att det inte är något man inte gör om man inte tillsammans kommit öveens om att man gillar sånt och är nogranna med att kommunicera och se efter så att ens partner hela tiden är med på vad som händer. Och om vi ska uppnå en sån mentalitet så kan det ju i alla fall inte vara dåligt att försöka minimera dom här skämten, skämten som anspelar på att såna som anser sig vara män har rätt att göra vad de vill med såna som anser sig vara kvinnrs kroppar.

 29. Hade det “bara varit humor” om det var en man som legat och sovit och en annan man väckt honom på det sättet, t ex efter en fest där många sovit över?

  • Tro mig, JA de flesta som fann bilden rolig skulle finna den lika roande om det var en man.
   Folk på internet har till stor del den mentaliteten, särskilt på 4chan
   Själv finner jag ingen av bilderna särskilt roande och de skulle inte vara det om det var män som var offret heller

 30. Mår ILLA. Vilka människor tycker detta är kul? Likaså den där äckliga jävla låten om att en kille råååkade köra kuken i sin tjejs röv. Nej, det ÄR inte roligt. Fyfan.

 31. Sen kanske du borde kolla vad gruppen faktiskt heter? “Butthurt? Well, GTFO”. Är du för inkompetent för att förstå att det är en sida för att provocera personer som du? Det är sådana som DU som faktiskt gör sidan värd att kolla på, eftersom det kommer en massa bitterfittor och klagar på EN BILD PÅ FACEBOOK. Att du ens orkar lägga ner tid.

  • Det mest framträdande symptomet på butthurt är väl ändå att gå till personangrepp och att använda versaler?

   Den vanligaste personen med butthurt på nätet måste ju ändå vara killen mellan 15-25 som klagar på att folk inte har någon huuuumor och att botet på detta tycks vara att kalla dessa humorbefriade människor för, tja, man kan ta exempel från din egen kommentar; bitterfittor! inkompetent! Jag är förvånad över att du inte slängde in lite “hora” och “harufåttförlitekuuuuk” när du ändå var igång. Kanske hade du inte ont nog, så grattis!

   Tack! Jag känner min uppskattning av pubertal provokations-humor fylla mitt arga, feministhjärta! Tack, Carl!!!

 32. Observation.
  Till alla killar som blir upprörda över texten. Scrolla igenom kommentarerna och ställ er frågan varor det är så många med mansnamn som ifrågasätter texten och uppenbarligen blir kränkta. Fundera sen över vad sexism är och om ni överhuvudtaget har blivit utsatta för sexism? Och sen är det tragiskt att ägaren av bloggen ska bli hånad, trakasserad och utsatt för diverse glåpord istället för att bli visad förståelse och empati. Vad vinner ni på ert beteende? Ni som försvarar er med att inte vara våldtäktsmän. Det är ingen som påstår att just DU är våldtäktsman. Men när du förlöjligar och förminskar texten i inlägget så visar du bara på oförstånd och respektlöshet för all den vardagliga kränkning som kvinnor får utstå.

  • Tror det är likhetstecknet mellan män och våldtäktsman som man blir kränkt över. Men det är ju standard bland dagens feminister, män och våldtäktsmän är samma sak. Konstigt dock att inga feminster belyser våldtäkterna som sker där kvinnan våldtar eller utnyttjar mannen… Aldrig någonsin hört en feminster ta upp det. Men var väl samma sak som med tidigare tjejtaxan, ska vara billigare för tjejer att åka taxi än män för att alla män är våldtäktsmän…

   • Hm ja… hur många män känner du som blivit överfallsvåldtagna? Var väl, såvitt jag vet, anledningen till tjejtaxan. Som nu är borttagen. Och läser du inlägget en gång till lite noggrannare så ser du att jag också förklarat varför jag inte skrivit om kvinnors våld/våldtäkt mot män.

 33. Om alla män som inte våldtar inte vill bli förknippade med det, varför stöttar de indirekt de sjuka männen som gör det? Normaliserar ett sjukt beteende genom att haka på en retorik och “humor”.

  För när en sjuk människa tror att alla män tänker och gör likadant, då är steget till handling inte lika långt bort.

  • Så är det. Har flera gånger i kommentarerna hänvisat till forskning som visar att sexistiska skämt leder till ökat sexistiskt beteende. Det verkar dock inte som att någon fäst någon större vikt vid det…

 34. Pingback: Detaljerna (del 2) | Tuva Minna Linn

 35. Den första bilden är en Motivational Pictures, de bygger i grund på ironi och min teori är att skaparen av denna bild är emot våldtäkt och vill visa på att alla inte säger nej så fort de inte vill, ännu en gång IRONI.

  Den andra bilden bygger på ordspråket Rise and Shine, ordspråket har fått innebörden att man bör vakna upp och vara stolt över den man är.
  Bilden är inte rolig överhuvudtaget, men försök sätta er in i kommentar-skrivarnas tankebanor så kanske det kan öppna för en diskussion.

  Dessa individer har antagligen aldrig talat med ett offer och förstår inte att de kan såra andra. I alla dessa mänskliga matteuppgifter som görs där facebook-kommentarer och bilder ofta lägger grunden så måste folk börja att räkna med att många ej förstår hur andra känner och tror att de själva är universums center. Detta beteende är såklart inte berättigat,
  men vi matar dem tyvärr bara med denna storm.
  Jämställdhet mina vänner.

 36. Bra inlägg! Blir nästan helt stum av vissa människors okunskap, i alla skämt finns en kärna av skämtarens egna sanna åsikter och om folk skulle förstå det så kanske de skulle inse varför denna typ av skämt blir så väldigt fel.

 37. Fattar inte riktigt varför humor på nätet skulle kunna vara grövre än vanlig humor. Tänk, en bild på ett litet barn som är bundet och samma text. Är det roligt? Är det en “svart humor” som är acceptabel för att den finns på nätet? Tja, då lägger vi ut en sådan bild, ett litet barn på fem år som är bundet och texten: om han inte kan protestera är det inget övergrepp”. Hahahahaha, fy fan vad roligt, det är ju humor och visst vill det bara belysa problemet med pedofili. Fan vad nätet kan vara festligt? Eller?

 38. Pingback: Kvinnohat – eller “Förtvivla inte systrar er kamp är också vår” « Schmenus

 39. Bra skrivet! Det är absolut inget av detta som är manlighet. Trött på att (män) inte tar sitt ansvar. Trött på att vi bara negligerar allt med detta. Kolla bara på kommentatorsfältet. Hemskt! Sluta lipa om att “jag minsann inte våldtar eller tycker såhär” och gör nåt åt det istället. För fan!

  • Tack! Visst är kommentarsfältet lite fascinerande ändå? Liksom en bekräftelse av vad som står i blogginlägget. Fascinerande men skrämmande.

 40. Bra skrivet. Har sett så sjukt många bilder av liknande slag publicerade på nätet och överallt ser man hur folks kommentarer blir värre och värre. Jag förstår att i många fall så är det menat som ironi, satir osv, och det är sannerligen en tolkningsfråga. Många finner det roligt, andra blir otroligt stötta av det. Mitt problem med allt detta dock är att många som skriver uppmuntrande kommentarer till dessa bilder bara bygger på det negativa budskapet som faktiskt finns bakom. Så om detta slags budskap är helt okej, vad kommer näst? Om man nu ens vågar tänka på det.

  Sen tycker jag att alla har rätt att säga sitt, det innebär även (nu alla ni som uppenbarligen har problem med detta inlägg) att alla de som faktiskt inte tycker denna slags humor är rolig har lika mycket rätt att säga sitt. Så att gå på Annyberglin och va dryga samt nedlåtande för att hon säger sitt är motsägelsefullt. Om ni har rätt att skriva om hur roligt det är har vem som helst rätt att skriva om hur hemskt de uppfattar det. Så enkelt är det. Som jag läst i flera kommentarer, om hur detta är internet och att man ska ta allt med en nypa salt, varför gör inte ni det nu? Bara nåt att tänka på.

 41. Tack, Anny för att du har skrivit och reagerar på det här, dessutom på ett bra sätt. Och tänk på att du inte är ensam när du får dumkommentarerna. Det finns många som håller med dig i det här.

  Det är så lått att banalisera och avfärda sånt här med idén om att det är humor eller inte så farligt eller ännu konstigare argument som att “jag skulle tacka om min flickvän ville ha sex med mig när jag låg och sov” eller hur uttrycket nu var.

  Men ärligt talat, jag tror inte de männen som försvarar det här skulle tycka att det skulle vara ok att låta deras döttrar ta del av det här. Jag tror ingen vill att deras barn, i varje fall inte jag, ska matas med skit som de här bilderna. Ni som försvarar sånt har kan ju bara fundera en halv minut på vad det ger för signaler. Även om det nu skulle vara avsett som humor.

  Jag tycker också du, Anny är bra som orkar bemöta kommentarerna, vilket du gör föredömligt. Fortsätt att tycka om sådana här saker, det är din fulla rätt. Jag håller på dig.

  Och tack alla som stöttat Anny med kommentarer. Själv mår jag uppriktigt illa när jag läser er som ilsket kritiserar Anny och kommer med så otroligt korkade argument att man undrar om det verkligen är på riktigt.
  Hälsar Nils Pettersson

  • Tack, så väldigt mycket tack. Försöker verkligen bemöta alla kommentarer men nu börjar de bli lite många. En hinner ju inte med 😉

   Precis som du skriver dock, så är det nog många som skulle behöva ta sig en funderare till och tänka “Tänk om det vore min dotter/flickvän/syster”.

 42. Skrattar killarna åt detta med? http://www.femdomartists.com/femdom-drawing/Femdom-Strap-On-Cartoon.jpg Och förresten, alla killar som gillar one night stands, nästa gång du vaknar naken i en säng bredvid en kvinna, så kanske det är du som vaknar av en strap on i arslet.

  För mer humor v.g. besök – http://carmenicadiaz.net/blog/?tag=cartoon

  (obs, är en vettig människa som inte finner något av detta vidare roligt men just to prove my point).

 43. “Är det här en syn på manlighet som ni män vill ställa upp på? På riktigt? Att ni är monster drivna av kåthet som verkligen inte kan behärska er själva.” <— Det är inte ok att hata kvinnor men det är ok att hata män??? För det du skriver är manshat.

  Det är männen som måste sluta våldta. Det är männen som måste sluta slåss. <– Män??? Det är fan idioter som våldtar och inte män… Är det ok om jag går runt och säger att kvinnor måste sluta hora eller? Nä! Så sluta dra män = monster och våldtäktsmän, för det är manshat vilket är samma sak som kvinnohat.

  För övrigt utsätts män för mer våld från kvinnor än tvärt om… men det är ju ok att slå en kille för han är ju starkare och kan försvara sig på ett helt annat sätt.

  Blir så irriterad på alla dessa manshatande kvinnor… Jag är MAN! Jag våldtar inte, jag slåss inte men ÄNDÅ får man höra hela tiden av (nästan) alla feminister att vi män är våltäktsmän och hustrumisshandlare.

  Jag önskar du kunde gå en dag i en mans liv och se hur det är att bli kallad våldtäktsman, hustrumisshandlare, svin etc. Hellre kallad hora än våldtäktman… det är en sak som är säker.

  • Ps. Skämten var inte roliga och jag tycker det är bra att lyfta upp det. Det är bara att likställa män och våldtäktsmän som samma sak som jag inte anser vara ok vilket är oerhört vanligt bland feminister.

   • Jag har träffat få feminister som gör det. Däremot så är det rätt vanligt att säga att våldtäktsmän är just män. För så är det. Så ser sanningen ut. Det är män som våldtar. Inte alla män – men män.

  • Men du. Du behöver inte ta åt dig. Som man har du en del av ansvaret, även om du inte har skulden. Jag är ledsen, men så är det. Jag skriver aldrig att alla män våldtar. Jag skriver att män våldtar – och så ser sanningen ut idag. Det kan du förneka bäst du vill, men det är bara att kolla på hur det ser ut med båda anmälningar och domar.

   Och nej, det är inte okej för en kvinna att slå en man. Det är inte okej för någon att slå någon. Och det är aldrig någon som påstått annat heller.

   • Exakt på vilket sätt har jag som man del av ansvaret? Har du hört mig uppmuntra någon annan man att våldta? Blir jag fri från ansvaret om jag gör om mig till kvinna?

    • Du säger det själv, vad din del av ansvaret är. Att inte falla för sexistiska skämt, att inte “uppmuntra någon annan man att våldta” (vilket inte precis behöver vara regelrätta uppmaningar utan snarare handlar om attityder man hjälper till att bevara och förmedla) och en vacker dag kanske du har ansvar över en son, som helst ska växa upp och förstå varför sexism är dåligt.

     Så jo, ni har ansvar. Alla män har ansvar.

  • Hur är hora ens i närheten av våldtäktsman i magnitud? Den som säljer sig utsätter knappast andra för ett övergrepp genom sitt handlande.
   Det är män som begår majoriteten av alla våldsbrott och sexbrott. Vi kan inte blunda för det om vi ska ha en chans att minska dessa.
   Det hjälper inte att försöka lära upp potentiella offer hur dom ska agera för att minska riskerna, vi måste rikta in oss på personer i riskzonen för att begå dessa brott.
   Och då måste vi lägga fokus på män och identifiera vad som utgör riskbeteende innan brotten sker.

   Tänk dig hur det är att gå som kvinna, ständigt medveten om att det finns män som verkar helt normala, som är beredda att slå, förnedra och förgripa sig på dig för att du råkar ha fötts som du. Samt att detta drabbar dig och personer i samhället som är som du, om och om igen.

   • Måste vara jätte tufft, vet hur det är att titta sig bakom ryggen efter gäng killarna i min stad som gärna hoppar på tonårs killar för att slå ner den och råna den. Måste vara jobbigare för en tjej då vi killar faktiskt har det lättare. Sen kan livet bli mycket bättre att leva om man inte tänker så negativt hela tiden. (inte att ignorera problemet). Btw så begår män flest våldsbrott men blir även utsatta för mest.

    Men vad har det här med bilderna att göra? Bilderna är skämt, oavsett om ni tycker de är roliga eller inte, alltså inte seriösa. Om han som lade upp den är sexistisk eller några av de otroligt korkade kommentarerna är inte relevant för vad den här texten tar upp. För inte ens hälften av de som gillade bilderna har tänkt efter. Än mindre har åsikter om saken, så ta inte ut för stora svängar.

    • Det är väl kanske det som är problemet. Att folk inte tänker efter. Tydligen är det väldigt stötande och jobbigt när nån väl gör det.

   • Män utsätter varandra för våld också, så det känns ganska viktigt att se till att få stopp på det också. Återigen genom att fokusera på riskbeteenden.

    Bilderna är en del av förtrycket, tillsammans med kommentarerna signalerar dessa att det är ok att skämta om andras utsatthet och upplevelser. Att det inte är så farligt att bli våldtagen av en partner, när man är värnlös eller att tvinga sig på en person som inte har möjlighet att samtycka.
    Skämt är menade att roa, gör dom inte det utan kränker istället har skämtet misslyckats.

    Det är dags att tänka efter. Innan man gör misstaget att bekräfta en våldtäktsmans världsbild utan att mena det.

   • “Att det inte är så farligt att bli våldtagen av en partner, när man är värnlös eller att tvinga sig på en person som inte har möjlighet att samtycka.” … woaw du läser in alldeles för mycket i bilden. Vissa skämt förolämpar vissa, medans andra roas av det. Definitionen av skämt är inte att alla blir roade och ingen kränkt. Bilderna är inte en del av något förtryck! Sluta generalisera och placera folk i fack som “onda män”. Bilden är ett skämt, som uppenbart inte är genomtänkt, men reaktioner som era, är i åtanke. Admins på den sidan är bla. kvinnor de med.

   • Jag syftar på bilden med kommentarerna bredvid. Som en helhet.
    Och det är en del av förtrycket att marginalisera brottsoffer och skämta om sexuella övergrepp.
    Jag har inte placerat någon i ett fack. Trots mina erfarenheter.
    Även kvinnor kan ägna sig åt sexism och stötta förnedrande tilltag. Vi är inga änglar.

 44. Jag spenderar ganska mycket tid på nätet och har ALDRIG stött på bilder som ovan, Men nu tack vara dig och ditt blogginlägg så har jag gjort det.
  Förstår du inte att det enda du gör är att mata trollen? Det här är precis vad de vill att du ska göra.

  Om du vill bekämpa våldtäkt så bege dig ut i världen och lämna internet ifred alternativt ändra taktik.

 45. Oavsett vad bilden visar eller inte visar så är det som skrämmer mig mest hur så många här i kommentarsfältet verkar vilja tysta ner det som kallas kvinnohat, våldtäkt och andra ord kopplade till att kvinnor “är mannens egendom”. Många verkar vilja koppla det här ämnet till något “som inte finns”. och att så många vill vifta bort det hela som “det är ironi, det är bara ett skämt” .. SEN NÄR BLEV DET KUL ATT SKÄMTA OM MÄNNISKOR SOM ÄR MED OM SAKER MOT SIN VILJA?!! Själva slappheten, och sättet att prata om detta ämne skrämmer mig. Man viftar bort det.

  • Inta tysta ner, bara att bilderna är pro-våldtäkt eller att de som gillar dem är sexistiska eller kvinnohatare. Det är det enda vi som “försvarar” bilderna menar.

 46. Anny, ditt inlägg är välformulerat och du har helt rätt. Har försökt, men orkade till slut inte, läsa alla kommentarer du fått. Jag blir så ledsen av att det många människor som inte ser sexismen för vad den är, eller ens erkänner att den existerar och påverkar oss. Men varje gång jag läser ett inlägg eller en artikel av det här slaget blir jag, efter att depressionen över hur illa det är ställt har lagt sig, så tacksam och stärkt av att vi är många som kämpar för ett bättre samhälle, för både män och kvinnor. Och vi blir hela tiden fler. Tack för att du kämpar och sprider dina åsikter på ett så vettigt sätt.

  • Tack! Helt klart en av de finaste kommentarer jag fått. Och det är såna kommentarer som får mig att orka fortsätta bry mig. Vi är många, men vi måste höras mer!

 47. Jag kan förstå bägge sidor av “skämt”bilden men… när bilden publiceras öppet på internet är det inte längre ett skämt grabbar emellan utan kvinnohat, trakasseri och förolämpning mot bägge könen. Hoppas att människor som lyfter fram dessa viktiga ståndpunkter aldrig tappar orken för ni behövs!

 48. Först funderade jag över om den första bilden egentligen var en parodi på idioter som verkligen tycker så. Att det är hennes fel som inte sa nej, när det är tydligt att hon har munkavel.. Fortfarande inget roligt skämt, men då hade det i alla fall varit någon form av satir mot sådant tankesätt.
  Sen såg jag den andra bilden och läste kommentarerna. Herregud, kommentarerna! Att det finns människor som tänker så! Det är ju skrämmande! Jag vill tro att våldtäktsmän är tragiska människor som är skadade mentalt, och har trasiga psyken som leder till sådant vedervärdigt beteende, men de här verkar ju vara “vanliga” killar som tycker det är helt uppenbart att tjejer inte är annat än deras leksaker!

  Hur skulle de skälva känna om de vaknade upp mitt i natten av att bli sexuellt penetrerade? Den där sista bilden hade ju fungerat om den sovande personen var en kille också! Hade de varit lika okej med det då?
  Helvete, nu mår jag illa av ilska och avsky!

  Ta inte illa upp, det var ett välskrivet inlägg, ett jag förmodligen kommer att länka till. Jag måste bara samla mig..
  AHRG! Vilka vidriga, svinaktiga, vedervärdiga ursäkter till däggdjur!

  • Ja, visst är det vidrigt? Den första bilden tycker jag ärligt talat är lika äcklig. Bilden i kombination med bildtexten ger ett helhetsintryck som inte är särskilt smickrande för de som gillar den. Det går förstås att skylla på humor, men allt funkar inte att skämta om. Iallafall inte på vilket sätt som helst.

   • Ja, den första bilden är väl i bästa fall, snarare skarp kritik än humor, om det var på det sättet den var menad. Kanske enda anledningen att jag kom på tanken att se det så är att jag vill inte leva i en värld där folk skapar sådana bilder av den andra anledningen.

    Och dessutom.. är bilden äkta? Alltså.. den tjejen måste ju vara en extremt bra skådsannars! Hon ser ju livärdd ut på riktigt!
    -Att lproducera en ÄKTA sådan bild med ett sånt “skämt” är ju bortom all sans och reson även om någon bara hittade fotot och lade på texten!

 49. lät bra till en början, men va fan?

  “För egentligen är det en mansfråga. Det är männen som måste sluta våldta.”

  Vadå? Kvinnorna som våldtar då?

  Våldtäkt är för fan inte en könsfråga, det är lika fel oavsett vem som gör det tycker jag

 50. Jonas jonas jonas. Först har du aldrig sätt den här typen av bilder och sedan varnar du för att mata trollen. Du förstår inte mekanismerna på internet eller i samhället i stort.
  Jag vwt vad trolla innebär. Och jag vet vad dom vill uppnå. Ibland är det helt rätt och korrekt att nonchalera trollen. Dom söker provokation och uppmärksamhet och varje motkommentar föder dem.
  Men du måste förstå skillnaden på den här typ av bilder och inlägg och vad det föder. Det får de som verkligen har skeva kvinnotankar att träda fram. Att umgås med likartade. Att dom får känna att det är okey för fler tycker som jag.
  Övergrepp är inte okey. Så som du argumenterar så skulle ingen bry sig om det som fösigick göteborgskravallerna heller. HADE folk brytt sig och ingripit INNAN det spårade ur så hade det inte hänt.
  Men folk bryr sig inte. Det är bara troll. Det är bara internet. Du och andra måste fatta att alldeles för många kvinnor råkar illa ut varje dag i varje stad och sådant här får dessa män att rättfärdiga sina handlingar.
  Jag kan garantera dig att du i din bekantskapskrets har en kvinna eller fler som blivit slagen av sin kille/man. Blundar du?

  • Jag tycker alltid att kommentarerna under sådana här blogginlägg och artiklar är läskiga. För jag konstaterar jämt att det är män som säger emot och konstaterar att det “bara är på skämt, ta det inte så hårt”. Men det är ju inte dem som blir utsatta för skämten som kommer upp alltför ofta i vardagen.

   Om man ska dra en parallell så var det ju i stort sett bara vita människor som tyckte att det inte fanns något rasistiskt med illustrationerna i “Tintin i Kongo”. Det föll dem aldrig in att lyssna på de som frågan berörde.

   • På samma sätt är det människor från överklass som ofta förnekar att vi idag lever i ett klass-samhälle enligt studier, medans arbetarklassen inte verkar har några problem med att se att det finns olika samhällsklasser på 2000-talet. Vissa människor vill inte se, för ser man och håller med om att det finns orättvisor eller förtryck så förväntas man vilja sträva efter en förändring, och varför förändra något som funkar så bra för Mig? Jag tror att det ofta är rädsla för förändring och för att själv behöva ändra sitt beteende som ligger i halsgropen bakom skämten och avfärdningarna “ta det med en nypa salt, män är ju män”.

   • Jag håller med dig, Sophia. Beträffande Tintin-frågan: albumet har uppenbara och bortom tvivel rasistiska toner. Däremot tycker jag inte den borde tas bort från bibliotek. Den avspeglar en osund tidsanda som Hergé (författaren) själv tog avstånd från och motarbetade senare i sitt liv då han – och samtiden – var mer välinformerade. Man ska inte ta för lätt på vad folk känner är stötande, men det är alltid farligt att börja censurera kultur också. Skulle den tas bort bör ju allt liknande material tas bort, då måste man ha en kommission som granskar vilka böcker som är korrekta eller ej. All H. P. Lovecrafts fiktion skulle ju ryka t. ex., och även om hans rasism är motbjudande har han också grundlagt mer eller mindre all modern skräcklitteratur.

    Nu säger ju inte jag att du tyckte den skulle censureras bort – du kommenterade endast på vilka som ansett den vara icke rasistisk. Det har du förmodligen helt rätt i och det är i sanning ett talande faktum. Att det här är den enda post jag orkat kommentera på här kanske får mig att framstå som Kränkt Vit Man så jag hoppas att det ändå framgår att jag sympatiserar med blogginlägget, blev förbannad på alla imbecilla kommentarer folk slängt på Anny här och definitivt tycker det finns mycket annat viktigt att prata om än Tintin i Kongo.

    Hare bra!
    /Gås

 51. det är kvinnor som sätter sexister till världen. inte alltid frivilligt men mestadels. tror någon att 200000 års beteende någonsin kommer förändras? homo sapiens kommer alltid vara ett primitivt släkte hur upplyst samhället än vill ge sken av att vara.

  • Oj, vilken hemskt tråkig syn på mänskligheten. Jag vill tro bättre om oss. Vi har redan utvecklats långt, varför skulle det vara slut med det nu?

  • Människor föds inte med dessa åsikter, det är något man socialiseras in i. Och det går absolut att förebygga och förändra.
   Sen är det väldigt tveksamt att applicera den kända historians beteenden på forntiden. Vi kan enbart gissa och utgå ifrån arkeologisk data där.

 52. Folk som inte fattar att sådana bilder är stötande å inte alls nå roliga bilder att lägga ut på FB ja då verkar det vara helt friblås där asså! Och sådana där jävla korkade kommentarer som slinker ut ur munnen på dom killar som har IQ noll.. Asså, det e helt oacceptabelt tycker jag och säkert många fler!.. Vaddå så bara för att en tjej ligger halvnaken brevid sin kille eller en kille då e det fritt fram för killar att bara hoppa på henne fast att hon inte vill??? Dom som tycker att de e ok jaaa skaffa er en frisk jävla hjärna och börja tänka normalt! Så jävla sjukt…

 53. Pingback: Mödrars roll i att upprätthålla sneda könsmönster. « Sverige är inte världens navel!

 54. Det största problemet är att dagens jämställdhetsdebatt på något sätt förminskats till en debatt kring orättvisa löner men jämställdheten eller bristen på jämställdhet är en produkt av socialisationen och kvarlevan av patriarkala strukturer som är djupt rotade i systemet. Vi måste bekämpa patriarkala strukturer på alla plan, inte bara vad gäller lönesättningen. Framför allt måste kvinnofientliga attityder motverkas och aktivt motarbetas på tidigt stadium. Samhället måste reagera varje gång kränkande åsikter och tillmäle utdelas och visa noll tolerans mot sådana, redan från att barnen börjar på förskolor. Genom positiv och negativ förstärkning kan vi tillsammans motarbeta och motverka att patriarkala strukturer får bestå. Dessa kommentarer intill bilderna ovan är symptom på kvinnofientliga attityder som i sin tur är ett resultat av socialisationen. Trots att dessa individer som skriver dem är labila skall dessa kommentarer starkt fördömas även om de är menade som skämt. Det är inte relevant nämligen, att skämta om PTSD är aldrig okej! Att skämta om händelser som ger upphov till svåra trauman är aldrig okej.

 55. Du har rätt i det du skriver, men det här är internet. Du kommer inte undan dessa människor vad du än gör.

 56. Pingback: Könskrig plsdie kthxbai « No size fits all

 57. Jag får panik – detta är så fruktansvärt upprörande, kräks på dessa bilder och på dessa sviniga MÄNniskor som har mage att säga saker i stil med “tål ni inte skämt på er bekostnad, kvinnor” (för övrigt är det inte en enda kvinna som står bakom dessa skämt/”detta-är-ett-skämt”-kommentater – är det inte bara helt uppenbart vad som inte står rätt till!??!?!?!?).

  Våldtäkt är ett alldeles för fruktansvärt upprörande och sorgligt område att hitta på skämt inom, och så som dagens samhälle ser ut idag kan detta varken besvaras med att “kvinnor också våldtar” (självklart är ingen våldtäkt okej – men hur stor är egentligen siffran som beskriver antalet våldtäktskvinnor jämfört med antalet våldtäktsmän????) eller “det är bara ett skämt, man måste kunna skämta om allting, hö,hö,hö” Också om vi ser på saken ur ett historiskt perspektiv så kan vi ganska enkelt komma fram till att män och kvinnors roll i denna frågan inte på något vis likställas – INSE DETTA ERA MANSSVIN.

  JÄTTEBRA artikel annyberglin!!!!!!!!

 58. Kämpa på! Världen har kommit långt sedan 60-talet och med debattörer som dig så kommer man kanske om ytterligare ett par år kanske man kan föra en debatt om sexism utan att bli utsatt för sexistiska hot.

 59. Först av allt: tack Anny för din artikel.

  Det är klart att man kan skämta om våldtäkt. Man kan skämta om allt. Därmed inte sagt att alla måste skratta åt skämtet eller acceptera det, eller inte har rätt att protestera. Inte heller sagt att ett skämt inte kan förmedla riktigt rutten människosyn eller värdering. Som Anny om och om igen påpekar kan bilderna fortfarande vara sexistiska, även om de är avsedda att roa.

  Humor är ett av de främsta sätten för oss att hantera svåra frågor, och utmana tabun. Folk skämtar om förintelsen, om tsunamin, och om dagsaktuella katastrofer. Vill man läsa mer om det kan man läsa folkloristers analyser av skämt, som t ex Elliot Orings Jokes and the Discourse on Disaster, eller Simon Bronners artikel Digitizing and Virtualizing Folklore i Folklore and the Internet.

  Ju känsligare ämne och ju grövre skämt, desto mer sannolikt är det att skämten kommer att provocera, såra och väcka motreaktioner. Här kommer i mina ögon avsändarens världsbild och åsikter in i bilden. Den översta bilden (utan ytterligare information om avsändare, tänkt mottagare eller kontext) skulle lika gärna kunna vara en drift med de som skulle kunna hålla med om textens budskap, som att det är just dessa som är skämtets avsändare. Personligen skulle jag bli rasande om jag fick ta del av nynazistiska skämt om Förintelsen, men jag skulle reagera annorlunda om det var en överlevares skämt. Således: 1) ett skämt om ett känsligt ämne kan ha helt olika konnotationer beroende på kontext och 2) att det är ett skämt är ingen ursäkt varför skämtets innehåll och människosyn inte ska kunna analyseras, problematiseras och sättas in i ett större perspektiv.

  På liknande sätt kan man i mitt perspektiv skämta om våldtäkt, även om det då är stor risk att mottagare tar illa upp. Det avgörande – för mig – är skämtets avsändare, syfte och poäng. Ligger sympatin hos offret eller förövaren? Skrattar man åt den utsatta? Eller skrattar man till, för att sedan reflektera över hur vidrigt våldtäkt är? Det ena utesluter inte det andra – man kan både skratta och vara en empatisk person som tar avstånd från våldtäkt.

  Frågan är i vilka fall skrattet understödjer attityder som avdramatiserar sexuella övergrepp. Och här kommer vi till de charmiga kommentarerna till seriebilderna. Förutsatt att de inte är ironiska och skrivna av personer som vill driva med dem som försvarar våldtäktsmäns handlingar: Kommentererna handlar inte om ifall bilderna är underhållande eller inte. De deklarerar varför mannen har rätt att väcka en sovande kvinna genom att trycka in sin penis i hennes analöppning. Varför det inte är våldtäkt. Varför en kvinna som sover oklädd bredvid en man bara har att förvänta sig en sådan behandling. Sedan talar de om för alla bitterfittor till feminister att de ska hålla käften och inte reagera. Då blir det rätt lätt att hålla sig för skratt. Och lätt att konstatera att oavsett om bilderna är avsedda att roa eller ej, är ironiska eller ej, bemöts de med kommentarer som visar att kvinnohat och skev syn på sexualitet och samtycke är verkligt, och på fullaste allvar.

  • Tack för en bra kommentar! Du lyckas på pricken förmedla vad jag vill ha sagt om humor. Huruvida ett skämt är roligt beror på mottagare, vem som står bakom, kontext, osv. Och just när det handlar om grova skämt om svåra saker, så är det en ganska bra grundregel att det alltid är bäst att sparka uppåt.

 60. Man häpnar av Facebook-urklippen du visade. Jag hoppas verkligen att de som skriver skämtar. Visserligen inga roliga skämt, men det är bättre än att de verkligen tycker så. Med deras logik så är det ingen våldtäkt om man först slår kvinnan i huvudet så hon svimmar av och därmed “varken kan säga ja eller nej”. Ofattbart.

  Jag håller med dig att kvinnohat är främst en mansfråga. Visst vore det lättare att lära pojkar och män att inte slåss och våldta istället för att lära flickor och kvinnor självförsvar? Det är ändå vi män som står för det allra mesta av våld mot både kvinnor och andra män.

  • Ja, visst är det så. Är väldigt glad över att läsa att så många som kommenterat ändå har förstått. Nog för att majoriteten män som kommenterat vänder taggarna utåt och vrålar “Jag är ingen våldtäktsman!” men ändå… det ger mig hopp när jag läser kommentarer som din!

   • Tack för svar på min kommentar! Det är roligt när man får respons på det man skriver.

    Jag har full förståelse för de män som vänder taggarna utåt. Jag gör det också ibland och känner mig kränkt. Inte av så här lugn argumentation som du för, men av radikala feminister som häver ur sig saker som “Män är djur” och som jag fick en kommentar en gång “Om du inte har våldtagit en kvinna så funderar du i alla fall på det”. Jag blir provocerad av såna kränkande kommentarer. Jag blir beskylld av att vilja våldta kvinnor bara för att jag tillhör ett visst kön. Det kallar jag sexism och det skulle den personen också göra om det var jag som kallade henne nånting bara för att hon var kvinna.

    Jag tror att många män känner att de blir kollektivt skuldbelagda av kollektivet kvinnor. “Vad kan jag i Östersund göra åt en snubbe i Varberg som har taskig kvinnosyn?”, kan nog säkert många tänka. Man bör vara väldigt försiktig med att generalisera män. Jag tycker att du gör bra i att poängtera att problemet inte är individuellt utan strukturellt.

    Som jag ser det finns det två saker jag kan göra som man mot kvinnoförtryck:

    1) Att inte själv initiera eller medverka till förtryck. På ett rent personligt plan, alltså inte strukturellt. Jag ensam kan inte stå till svars för att arbetsgivare sätter lägre löner till kvinnliga arbetare än manliga.

    2) Att vara en god förebild för andra män. Att försöka påverka så gott det går. Säga ifrån när jag upptäcker dåliga attityder eller beteenden.

    Om alla män (och kvinnor för den delen) skulle följa dessa två regler skulle förtrycket minska och förtryck som ändå pågår skulle upptäckas och stoppas i tid.

    En sak som jag skulle vilja lära mig är hur man kan upptäcka om en man förtrycker t.ex. sin flickvän. Att kunna se på hans beteende och attityder när nån är i riskzonen. Hur han t.ex. beter sig mot manliga och kvinnliga arbetskamrater. På så sätt kan man kanske hjälpa till att stoppa pågående förtryck.

    Ursäkta min långa kommentar men det är ett väldigt angeläget ämne.

 61. Fan vilka sjuka kommentarer! De gör att bilderna i sig framstår som bagateller. Vem tänker att så länge man inte får ett nej så är det ett ja?!!

 62. Tack för din beställning av “Det fria internet”!

  Vi förstår att det kan kännas skrämmande att alla inte delar samma åsikter som du och att man inte alltid kan ha rätt. Men precis som du fick lära dig i grundskolan så är källkritik A och O i alla publicerade texter.

  Vi rekommenderar att du fördjupar dig i ämnet här: http://sv.wikipedia.org/wiki/K%C3%A4llkritik och här: https://www.iis.se/lar-dig-mer/guider/kallkritik-pa-internet/

  För att din världsbild och hopp om mänskligheten inte skall utplånas under din första dag i den moderna internetkulturen så skall du undvika sidor såsom 4chan.org, 9gag.com, facebook.com, twitter.com, youtube.com samt reddit.com

  Kom även ihåg 25-procents-regeln!

  25% är skitsnack, 25% är ironi, 25% är idioti och 25% är fakta

  Vi önskar dig mycket nöje med ditt val av social isolering och bortkastat tidsfördriv!

  Med vänliga hälsningar,

  Internetkommitén

  • Fyndigt! Eller mest lite tragiskt, kanske. Du menar alltså på fullaste allvar att bara för att det finns en hel del rutten attityd på internet så får man inte reagera? Att man bara ska rycka på axlarna? Gäller det enbart sexism eller ska vi också sluta bry oss om rasism, homofobi..? Var går gränsen tycker du?

   • Det är absolut inget fel med att reagera, däremot så är valet av arena kanske inte den bästa. Diskussioner och debatter kring internetbeteende ,vilket detta faktiskt är, bör i första hand inte föras på internet.

    Internet är väldigt neutralt i den mening att allt som finns där ska tas med ett par stora nävar salt. Har full förståelse för att du försöker skapa opinion och även få igång någon slags debatt – dessvärre blir det i slutändan endast en stor circle-jerk av likasinnade. Man har med andra ord åstadkommit noll.

    För övrigt är det väldigt uppenbart att kommentarerna på facebooksidan endast är skrivna för att “trolla”, något som de uppenbarligen lyckats alldeles ypperligt med (vi är alla här, eller hur?). Ta ett tag steg tillbaka och läs i kontext istället för utanför så blir det väldigt uppenbart.

    Det som ständigt stör mig i diskussioner som rör -ism och -ing är att det alltid är en part som vill köra ner sina åsikter djupt ner i magsäcken på de som inte tänker likadant. De flesta personer med en smula intelligens bakom pannbenet har redan bildat sig en åsikt i dessa ämnen. Bara för att personer gillar olika så är de inte per definition dumma i huvudet. Vi lever i en demokrati, eller hur?

    Lägg hellre tid och energi på att föra arbetet framåt – om du ska fortsätta att sitta och rippa bilder från någon shady “humorsajt” och facebook för att sedan hitta en kvinnohatsvinkling så kommer du få sitta ett tag.

    Ta ditt ansvar som medborgare istället och börja jobbet där det behövs; Överallt utom på internet.

    • Tack, tack för dina råd. Hur – och var – jag väljer att ta diskussioner är dock upp till mig. Dessutom har du knappast någon aning om vad jag gör utanför internet, eller hur?

 63. Det här inlägget får en verkligen att tänka! Tycker du skriver väldigt bra, de som blir upprörda på dig när de läser förstår sig verkligen inte på ämnet.

  Jag kan börja med att säga att jag ÄLSKAR killar, vad skulle vi göra utan er? Ni är lättsamma, roliga, charmiga och trevliga att titta på och vara med. Min humor har alltid varit väldigt grabbig och mina killkompisar gillar att slänga käft med mig, men det finns faktiskt gränser för vad som är roligt! Jag erkänner att när jag såg den andra bilden för första gången så skrattade jag, den är ett skämt om förhållanden och jag tycker absolut det är tillåtet att roas av den, MEN kommentarerna till bilden är lika illa om inte värre än den första bilden. Jag skulle kunna gå så långt som att säga såhär: de killar som skämtar om våldtäkt på det sätet är de killar som inte förstår sig på gränser, de som inte förstår att ett nej är ett NEJ. Säger absolut inte att de är våldtäktsmän, något så hemskt tror jag inte om någon, men jag har träffat för många killar som inte respekterar när jag säger nej för att tycka att det här är roligt!

  Att inte respektera ett nej genom att tex tjata sig till ett ja är inte heller okej, det finns självklart olika situationer med olika omständigheter men när en tjej sagt nej så mycket som en gång så har hon en anledning till att ha sagt det. Varför kan man inte alltid respektera detta? Man kan omöjligt veta vad denna tjej har varit med om/blivit utsatt för tidigare vilket gör det väldigt lätt att träffa en öm punkt genom att tjata och pressa sig till sex. Visst man kan få ett nej att bli ett ja men då vet man ju redan att hon inte ville från början, och det här är ju olika för alla tjejer… personligen känner jag alltid obehag när en kille tjatar eller försöker pressa fram ett ja från mig – det beror delvis på vad jag själv varit med om tidigare men även vad nära vänner till mig har varit med om. Inte fan ska jag behöva förklara det för alla killar jag stöter på? Varför kan inte ett nej få vara ett nej???

  Ni killar kan tyvärr inte riktigt förstå den här diskussionen. Tänk er känslan att ligga bredvid en person som du själv bjudit in till din säng och känna dig helt fysiskt underlägsen. En vuxen man kommer alltid vara starkare än en kvinna/flicka, om han bara vill så kan han göra VAD han vill med dig. Som tur är så är det väldigt få som verkligen skulle göra VAD som helst…. men vetskapen om att han kan är ibland obehaglig, speciellt om han ligger där bredvid och blir hetsigare och hetsigare i ett försök att få ett nej till ett ja…

 64. Man kunde ju tryckt upp något med våld i arslet på Johnny medan han sover och fråga honom senare om han tror att det är ett sätt någon föredrar att bli väckt på.

  Fast då blir det ju våldtäkt så det bästa är väl att fråga först men jag tvivlar på att han vill bli väckt på det viset. Så då har vi ju ett problem eftersom han inte kommer få veta hur det är och således kanske får svårt att faktiskt svara på om han tror att det är ett sätt folk vill bli väckta på eller inte. Men kanske kan han trots sina eventuellt helt obefintliga erfarenheter på området acceptera att det som gäller honom själv faktiskt även kan tänkas gälla andra människor?

  Dessutom framgår det ju inte på bilden att hon faktiskt ville bli väckt så. Mer troligt ville hon ju inte och fick aldrig ett val. Så att skita i att fråga Johnny kanske inte vore helt orätt ändå? “Jag trodde att han ville”?

  (Nej, det här är inget förslag att våldta Johnny.)

 65. Men inte för att vara sådan bara för att ni söker upp vulgära bilder på nätet betyder det ej att män är våldtäcksmän, sedan så är det ironi det handlar om jag tror inte det handlar om rättfärdiganden av våldtäckter men något av osmaklig humor.

  • Tyvärr ÄR män våldtäktsmän. Den klara majoriteten av alla våldtäkter begås av män, så sorry men det slipper du inte ifrån. Och det är väldigt lätt att skämta undan saker eller avfärda dem med “Det är ironi”. Men det är en enkel, feg lösning. Som jag i flera kommentarer presenterat finns det forskning som tyder på att sexistiska skämt ökar benägenheten att bete sig sexistiskt. DET är ett problem. Ett annat jätteproblem är att försöka rationalisera och vifta undan våldtäkter. Att inte våga ta diskussionen om vad som är okej egentligen, utan skylla på “det är humor”.

   Tyvärr. Jag ställer inte upp på den sortens feghet.

   • Män är inte våldtäktsmän, men våldtäktsmän är till 99% män. Jag vet säkert vem jag är och skulle kunna göra, och det där gör jag inte. Det är förolämpande att påstå annat. Och förtal. Men den manliga kulturen med sin maktposition i samhället ökar helt klart de statistiska oddsen för att frövaren ska vara en man.

 66. Det är ju ganska uppenbart att den översta bilden är en bdsm-bild däremot… Bindningen som är gjord med repen är sådana att de tar lång tid att knyta på, de går inte att sätta fast om det utförs under tvång med sådan bindning.

 67. Asbra text. Jag blir så trött av allt det här slentrianmässiga hatet, att liksom i förbifarten säga att det och det är inte våldtäkt och den och den borde aldrig ha öppnat munnen för de är för fula osv osv i all oändlighet. Jag måste sluta läsa kommentarsfält, det gör mig bara ledsen och trött. Att jag fortfarande gör det kanske tyder på att jag någonstans har kvar någon form av hopp? Iallafall: Asbra.

Comments are closed.