Ett argt blogginlägg – eller “MEN VAFAN?!”

Så var det dags att bli förbannad igen. Bilden som ni ser här nedan fick jag redan för flera veckor sedan av en kompis som hade sett den nånstans, säkert på Facebook, och jag hade verkligen tänkt blogga om den redan då. Men det föll liksom bort. Idag blev jag påmind om den igen för idag fick jag den indelad i mitt flöde på Facebook. Mitt blodtryck gick från det vanliga superlåga till säkert farligt högt. Seriöst, det här kan inte ens ursäktas eller bortförklaras med “Det är på skämt”. Det här är bara rent ut vidrigt även om det är en bra bild för att symbolisera det jag skrivit om även förut: många män och killar vet inte vad våldtäkt är. Många män och killar tror sig ha större rätt till en kvinnas kropp än kvinnan själv.

vadhonsäger

Fan. Nä, jag KAN inte skriva något konstruktivt och genomtänkt nu. Allt jag kan tänka är att jag vill skrika, eller kanske vråla: “DET ÄR VÅRA KROPPAR! DET ÄR VI SOM BESTÄMMER ÖVER DEM!” För på riktigt finns det få saker som gör mig så upprörd som när folk säger “Äh, hon var säkert med på det egentligen…” och helt plötsligt har de förminskat offret på grövsta sätt jag kan tänka mig och samtidigt försvarat en våldtäktsman. Ni som kräks ur er såna här saker, hur tänker ni? Ni som delar bilden som den ovan och tycker att “Höhö, så äre ju!”, hur tänker NI? Tycker ni på riktigt att det är roligt eller VAD?

Jag kan förstå att man roas av detta om man är ett komplett as, en rövhatt, ett übergubbslem, ett människofientligt avskum eller en total jävla sopa. Men jag vill tro att andelen människor som är något av det nyss nämnda är ganska få, så snälla kom igen nu: Förklara meningen med bilden ovan. Tack på förhand. 

2 thoughts on “Ett argt blogginlägg – eller “MEN VAFAN?!”

  1. Fy fan vad vidrigt att lägga upp en sådan bild! Totalt tanklöst om vilka signaler det sänder ut. Jag hoppas innerligt att detta bara var en ogenomtänkt, dum handling som inte kommer att upprepas och att personen som la upp detta absolut inte tror på bildens budskap.

Comments are closed.