Näthat på SD-toppens fb-sida – eller “REAGERA Björn Söder!”

Det är många som har varit med i debatten om mäns hat mot kvinnor och särskilt då på nätet. Många kvinnliga politiker från olika partier har uttalat sig, diskussionen har fortfarande inte tystnat på Twitter (vilket är ovanligt…) och förhoppningsvis kommer något vettigt ur det hela. Samtidigt som en ändå relativt konstruktiv debatt har förts har Sverigedemokraterna valt en lite annan… approach. Jag har skrivit lite om det på IRM (Läs här och här) och det har förts en debatt på sidan Newsmill där Avpixlats överkucku Mats Dagerlind gråtit ut över att han blir näthatad. Samtidigt som han själv har kräkts hat över bland annat en ung kvinna vars moder tagit sitt liv.

Men det har ändå varit relativt tyst från SD. Och det är kanske inte så konstigt, när det tycks som att deras partisekreterare Björn Söder tycker att näthat är fullt acceptabelt. Eller hur kan man annars förklara att kommentaren nedan finns kvar på Björn Söders facebook-sida? Den publicerades den 5 februari och har fortfarande, än idag, inte tagits bort.

kvinnohatkommentar2

De senaste dagarna har jag diskuterat med flera SD-anhängare på Twitter som alla sagt samma sak: “Du har inget bevis för att SD-sympatisörer beter sig dåligt på nätet!” Oh well, jag tror faktiskt jag har det. Eller vad säger ni? (Och eftersom det alltid är någon som VILL missuppfatta: Ja, det finns folk från vänster som hotar och hatar över nätet också. Det finns folk från alla politiska inriktningar. Olika kön. Men MIN erfarenhet är att det främst är män som beter sig så här. Sorry, men så är det. Och hittills har ingen kunnat motbevisa mig.)

Jag hoppas innerligt att Björn Söder, eller vem som nu är ansvarig för hans FB-sida, genast tar bort kommentaren i fråga. Nog för att SD är ett parti som inte är som alla andra, men det är inte värdigt ens dem att publicera en sådan kvinnoföraktande och sexistisk kommentar. Eller säger SD emot mig i den frågan?

10 thoughts on “Näthat på SD-toppens fb-sida – eller “REAGERA Björn Söder!”

    • Oj, vad kul! Jag gillar att påverka människor. Oavsett om det är positivt eller negativt. Uppenbarligen har jag påverkat dig ordentligt om du kan tänka dig att rösta enbart för att provocera mig.

     Kan du inte utveckla dina tankar kring detta lite mer?

 1. Kalle du har antingen inte läst inlägget eller så är du bara ett lite ynkligt anonymt troll som försöker imponera på dina polare…”Åhhh kolla va ja skrev på Annys blog”! Din mamma är nog såå stolt över dig!

 2. En av dom starkaste argumenten som SD trycker på när dom vill få ut alla muslimer från Sverige är ju att muslimer är kvinnohatare. Trots det så ser jag klart och tydligt att dom flesta som lämnar hatiska kommentarer mot kvinnor på nätet är svenska män. Visst, vi kanske inte har stenkastning och vi använder inte syra som skiljsmässa (ironi) men vi har fortfarande en kass kvinnosyn även här i Sverige. Vi har “kaffeflickor” som passar upp kungliga eliten, call-girls som uttnyttjas i överklassen, thailändska kvinnor som importeras som handelsvaror till massagesalonger, kvinnor som antastas på arbeten där männen dominerar, pedofiler som håller på att bli en sådan stor grupp att dom har fått sätta in en specialgrupp av poliser som ska jaga svenska pedofiler i asiatiska länder, tittar man på programmet “stalkers” så finns det ju många män med svensk bakgrund som förstört kvinnors liv, på inte tal om alla missbrukare som slår sina fruar på fyllan. Personligen är jag trött på att alltid höra att ALLA invandrarmän är som hemska och har så dålig kvinnosyn för den finns i även här i alla största grad. Vi har bara förmågan att ursäkta den med en massa psykologiskt skitsnack så fort det kommer till svenska män. Det är samma visa varje gång. Om en man med utländsk bakgrund utsätter en kvinna för hat eller våld så är det pga hans tro eller härkomst. Är det en svensk man så är det för att han mår psykiskt dåligt, för att hade en trasslig barndom, eller för att hans mamma aldrig ammade honom, gud vet all vad man får höra. Vi invandrare pratar i alla fall öppet om problemen som finns i våra länder och även här. Vi bekämpar sådana män dagligen. Om man ska bekämpa kvinnohat så måste man ju göra det med öppna ögon och inse att problemen ligger i många mäns personliga grundvärderingar och inte hos enskilda enticiteter. Vi måste jaga kvinnohatet som sker av extrema invandrarmän precis som extrema sverigedemokrater!

  • ” Om en man med utländsk bakgrund utsätter en kvinna för hat eller våld så är det pga hans tro eller härkomst. Är det en svensk man så är det för att han mår psykiskt dåligt, för att hade en trasslig barndom, eller för att hans mamma aldrig ammade honom, gud vet all vad man får höra.” – Där lyckades du verkligen slå huvudet på spiken. Det är exakt min uppfattning av hur SD och SD-sympatisörerna vill försöka vinkla debatten.

   Ett bra exempel är Kent Ekeroth som på Twitter hävdade att våldtäkt är en naturlig del av arabisk/muslimsk kultur. Han kunde dock inte informera om varför då män även från andra kulturer våldtar… (Du kan läsa mer här om du vill: http://interasistmen.se/granskning/ekeroth-accepterat-med-valdtakt-i-muslimsk-och-arabisk-kultur/ )

   • Ja men blir ju mörkrädd hur folkinvalda politiker argumenterar. Året är 2013 och vi är i en av världens mest moderna och utbildade länder men folk bokstavligen äter av allt möjligt skit som serveras, vare sig det är kvinnohat, homofobi eller främlingsfientlighet. Hur kan man ha en sådan snedvriden bild av verkligheten nu när det finns all kunskap i världen att ta in. Skrämmande!

Comments are closed.