Mer kvinnohat – eller “Vad ska vi göra åt det här?”

Gårdagens “Uppdrag Granskning” kan inte riktigt lämna mitt huvud. Jag tänker mycket på vad som sades i programmet och jag tänker på mina egna erfarenheter. Det är smärtsamt att tänka på att det finns så många som vill tysta varenda kvinna. Som tycker sig ha rätten att skriva och säga vad som helst. Som tar sig friheten att uttrycka hot och dränka andra människor i renaste hat. Mitt i mina funderingar blir jag uppmärksammad på ett Facebook-evenemang (som jag hoppas att ni också går in och anmäler) och jag blir så ledsen. Arg. Förbannad.

ryckslöja

Evenemangets syfte är alltså att mana folk att på en given dag rycka slöjor av muslimska kvinnor. Varför? Ingen anledning lämnas, kanske för att det inte finns någon anledning till att bete sig som ett hatiskt svin. Jag kan verkligen inte förstå hur man kan få för sig att starta ett sådant evenemang. Hur man kan vara så totalt uppfylld av hat? Finns det någon slags tanke att “kvinnorna måste räddas” från islam? Det är ett “argument” jag hört förr, vanligtvis från SD-sympatisörer. Men hur kan kvinnor räddas genom att de blir kränkta? Det är så ofantligt korkat rent ut sagt att jag häpnar. Vad som är värre än kvinnohat är, enligt mig, kvinnohat som döljs bakom en tunn hinna av falsk omtänksamhet. Var ärliga med ert hat, om ni nu måste välja att hata.

FB-gruppen har på kort tid spårat ur alldeles. Det är en salig blandning av sakliga, lugna argument och rent hat. Från båda sidor. Och här kan vi också se flera exempel på det som uppmärksammades i gårdagens Uppdrag Granskning, att även fast man skriver med sitt eget namn på Facebook så ser man inga hinder att uttrycka sig på sätt som är vidriga. Och i, vissa fall, på sätt som kan räknas som olagliga:

slöja22

Jag vet att både eventets skapare och flera kommentarer har polisanmälts.  Namnen står ju öppet på eventets sida så man kan ju ändå tycka att det inte vore helt omöjligt att få någon dömd för de olaga hot som finns i kommentarerna. Upp till bevis, Polisen. Hur mycket energi tänker ni lägga ner på kvinnohatet den här gången?

UPPDATERING:
Sidan är nu borttagen från Facebook. En liten seger kan tyckas, men ändå en seger!

6 thoughts on “Mer kvinnohat – eller “Vad ska vi göra åt det här?”

 1. Med tanke på att personen uttryckt sig på Facebook så undrar jag varför du censurerar namnet?

  • Det är inte min uppgift att hänga ut folk. Visst, han har gjort sitt val kan man tänka, men jag har inget att vinna på att lägga ut hans namn.

 2. Men va? Allvarligt? Är det bara jag, eller går Sverige bakåt i utvecklingen..? Så himla mycket kvinnohat, rasism och religionskränkningar överallt att jag vill fly landet.

  • Så har jag också tänkt, många gånger. Men samtidigt ser jag otroligt många fler som säger emot, säger stopp och som vill diskutera bakomliggande problem. Så kanske, kanske finns det hopp om mänskligheten ändå?

   • Hej
    Bakomliggande orsaker till vad? Sjuka individer som måste ta sitt ansvar, ja. El är det media som skapar individer? Jaga alla fegisar bakom skärmen få google att agera mer. Kvinno förnedrars dagligen måste bli stopp. Även mot falska ryktesspridning via nätet som även män utsätts för.

  • Ja, suck. Tänk vad fint om alla vore snälla med varandra. Jag tycker vi skulle testa det en månad. Dels skulle det frigöra en massa tid och energi till andra saker, dels skulle det bidra till glädje och lycka istället för ledsamhet och hat. Men det känns tungt ibland, det känns som om man är ensam.

Comments are closed.