Man ska vara försiktig med glashus, det har iaf MIN mamma lärt mig!

Elin Lundgren, riksdagsledamot för Socialdemokraterna och en mycket klok kvinna, har idag skrivit om hur man som antirasist och kvinna ofta blir bemött i sociala medier. Då jag är till viss del inblandad i konversationen (och har haft typ identiska konversationer många, många gånger tidigare…) så tänker också jag skriva om det.

Jag finner det nämligen otroligt fascinerande (och ganska löjligt) att någon som i ena andetaget kan gasta “ISLAM HAR FÖRKASTLIG KVINNOSYN!”  i nästa andetag kan vråla “SVENNEHORA!” åt en kvinna som uttrycker en åsikt. Hur kan det komma sig? Är de verkligen så blinda för sin egen, högst förkastliga, kvinnosyn?

Ja. Ja det är de. De är så totalt förblindade av sin egen syn på världen att de inte ser något annat. I den världen är det de som är de goda, det är de som har absolut rätt och ingen åsikt som går emot deras sanning kan ha ett uns värde. Säger man emot så är man kommunist, stenkastarvänster eller svennehora, oavsett vilka argument man kan presentera för sin sak.

Visst, även män blir kallade för diverse saker på nätet när de uttrycker antirasistiska åsikter. Men jag har aldrig någonsin sett en man bemötas med icke-argumentet “Jag hoppas du råkar ut för en gängvåldtäkt av HIV somalier. Det är enda chansen att du ska vakna.”

Just det där med att “vakna” är något som nätrasisterna ofta pratar om. Jag har dock aldrig riktigt förstått VAD det är jag ska vakna ifrån. Mitt liv? Verkligheten? Nej just ja, verkligheten definierar de. My bad. Men oavsett vilket, om “vakna” innebär att jag ska börja känna omotiverat hat mot människor jag aldrig har träffat – då fortsätter jag hemskt gärna att drömma!